Στέφανος Ντούσκος στην «Κ» από το Τόκιο: «Μόνο μέσα στο νερό δεν φοράμε μάσκα»

Στέφανος Ντούσκος στην «Κ» από το Τόκιο: «Μόνο μέσα στο νερό δεν φοράμε μάσκα»

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο υποδέχτηκαν στην Ιαπωνία τους κωπηλάτες μας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο υποδέχτηκαν στην Ιαπωνία τους κωπηλάτες μας. Οι αθλητές από την ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας ήταν οι πρώτοι Έλληνες που μετέβησαν στη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να ολοκληρώσουν εκεί την προετοιμασία τους.

Στην πόλη Τοκογιάμα βρίσκονται από χθες οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου (δίκωπος άνευ), μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Τζιάνι Ποστιλιόνε και Γιώργο Φώτου. 

Στέφανος Ντούσκος στην «Κ» από το Τόκιο: «Μόνο μέσα στο νερό δεν φοράμε μάσκα»-1

«Στο αεροδρόμιο του Τόκιο μας περίμενε αρκετή ταλαιπωρία. Περάσαμε από τέσσερις ελέγχους και έπρεπε να κάνουμε εκεί και νέο PCR τεστ. Εάν δεν έβγαιναν τα αποτελέσματα δεν μπορούσαμε να βγούμε από το αεροδρόμιο. Αυτό κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια μείναμε για μία ημέρα στο Τόκιο και μετά φύγαμε για την περιοχή Τογιάμα.

Μένουμε στην πόλη Νάντο Σι και ξεκινήσαμε προπονήσεις στη λίμνη Κατσούρα», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Στέφανος Ντούσκος. Στη λίμνη Κατσούρα προπονούνται και ομάδες από τη Νότια Αφρική, τη Ρωσία και τη Σερβία.

Στέφανος Ντούσκος στην «Κ» από το Τόκιο: «Μόνο μέσα στο νερό δεν φοράμε μάσκα»-2

Οι πρώτες εντυπώσεις των πρωταθλητών της κωπηλασίας από την Ιαπωνία είναι ανάμικτες. «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα φιλόξενο λαό. Στο αεροδρόμιο της Τογιάμα μας περίμεναν δημοσιογράφοι, φωτογράφοι κλπ. Η υποδοχή ήταν πολύ ωραία. Ο τρόπος που μαγειρεύουν είναι λίγο παράξενος και δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν τα φαγητά.

Επίσης οι μερίδες είναι πολύ μικρές όπως και τα τραπέζια. Φοβούνται πολύ την Covid 19. Τρώμε μόνοι μας. Δεν μας αφήνουν να βγούμε από το ξενοδοχείο. Κάθε μέρα κάνουμε τεστ PCR. Όλα είναι πρωτόγνωρα. Φοράμε μάσκες παντού. Μόνο μέσα στη λίμνη δεν φοράμε μάσκα. Κατά τα άλλα όλη η ομάδα είμαστε σε άριστη κατάσταση και με ακμαίο το ηθικό», τόνισε ο Στέφανος Ντούσκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή