Τσεχία – Δανία 1-2: Με το βλέμμα στο… 1992 (βίντεο)

Τσεχία – Δανία 1-2: Με το βλέμμα στο… 1992 (βίντεο)

Η Δανία νίκησε με 2-1 την Τσεχία και ονειρεύεται ξανά τελικό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δανία συνεχίζει να γράφει σε ακόμα ένα Euro το δικό της όμορφο παραμύθι. Οι Σκανδιναβοί νίκησαν με 2-1 την Τσεχία στο Μπακού και έκλεισαν θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου φτάνουν για 4η φορά στην ιστορία τους. Η πρώτη φορά ήταν το 1964, ακολούθησε το 1984, ενώ το 1992 έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου αν και μπήκαν από το… παράθυρο στην τελική φάση καθώς πήραν τη θέση της Γιουγκοσλαβίας που αποκλείστηκε από την UEFA.

Η Δανία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς, με κεφαλιά του Ντιλέινι στο 5ο λεπτό, ενώ στο 42ο λεπτό έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης, όταν ο Μέλε, έβγαλε την σέντρα για να έρθει ο Ντόλμπεργκ στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ εν κινήσει έκανε το 2-0.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ιταλία – Βέλγιο 2-1: «Forza Azzurri» στους «4»

Οι Τσέχοι ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και μπήκαν άμεσα στο παιχνίδι, καθώς ο Σικ μείωσε με πολύ ωραίο πλασέ σε 2-1 στο 49ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 5ο γκολ του στη διοργάνωση. Στη συνέχεια ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό με τους Δανούς να αγγίζουν ακόμα ένα γκολ με τον Πόουλσεν, όμως ο παίκτης της Λειψίας δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάλτσικ σε τρεις φάσεις στο 62’, στο 69΄ και στο 78ο λεπτό.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Κρμέντσικ, Κάλας

ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα (65΄ Μπράμπετς), Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (46΄ Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (46΄ Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σέβτσικ (80΄ Νταρίντα), Σικ (80΄ Βύντρα).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81΄ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (71΄ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (82΄ Ματίας Γένσεν), Μέλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59΄ Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (60΄ Νόργκααρντ).

Τελευταίες ειδήσεις

Τι κάναμε στα δύο χρόνια, τι σχεδιάζουμε για μετά: Όλη η συνέντευξη Μητσοτάκη στην «Κ»

Τετραψήφιος αριθμός στα νέα κρούσματα – 9 θάνατοι

Τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα – Ολόκληρο το ΦΕΚ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή