Εθνική: Ο Πιτίνο έδειξε τον δρόμο

Εθνική: Ο Πιτίνο έδειξε τον δρόμο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα μπάσκετ, μέσα σε ένα μήνα προσπάθησε να πετύχει το ακατόρθωτο: Να δημιουργηθεί από το «μηδέν», να αλλάξει αγωνιστικό στυλ και να πάρει και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, μετρώντας σημαντικές απώλειες. 

Με τον Ρικ Πιτίνο οδηγό, στην Βικτόρια του Καναδά άγγιξε το «θαύμα» αλλά στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά έχασε αμαχητί (97-72) από την Τσεχία, που μετά τον θρίαμβο επί της Τουρκίας (81-63) στον ημιτελικό φάνταζε ως μια «χρυσή» ευκαιρία. Ωστόσο, μόνο έτσι δεν ήταν και πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται να διαχειριστεί την επόμενη μέρα, κρατώντας τα θετικά του «εγχειρήματος Πιτίνο», που ανακοίνωσε δημόσια την αποχώρησή του. 

Ο Αμερικανός κόουτς, που «πέταξε» απευθείας για τις ΗΠΑ, ήταν ξεκάθαρος πως η συμφωνία ήταν για μία διοργάνωση και μιλώντας στους παίκτες του, εξήγησε και τους λόγους. «Δεν ξέρω εφόσον προκρινόμασταν αν θα ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρόβλημα που είχα αποκομίσει στον γοφό γινόταν ολοένα και χειρότερο και πραγματικά υπέφερα. Ηταν μεγάλο όνειρό μου, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια έγινε για να πάτε εσείς εκεί», ανέφερε ο 68χρονος κόουτς στο αποχαιρετιστήριο δείπνο, πριν η αποστολή επιστρέψει στην Αθήνα. «Γίναμε ομάδα με όλη τη σημασία. Ξέραμε ότι δεν υπήρχαν προσδοκίες, φτάσαμε όμως τόσο κοντά. Μπορεί να μην τα καταφέραμε, αλλά κι εμείς νιώθουμε περήφανοι για την προσπάθεια», ήταν τα λόγια του αρχηγού Νικ Καλάθη. 

Η δουλειά του ενός μηνός με τον Πιτίνο έδειξε ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η νέα διοίκηση της ΕΟΚ, μετά τις προγραμματισμένες εκλογές για τις 12/9. «Πολλά πρέπει να βελτιωθούν στο αναπτυξιακό επίπεδο για να έχουμε νέους Σπανούληδες και Παπαγιάννηδες. Τώρα έχουμε μόνο τον Ρογκαβόπουλο» είπε ορθότατα και ποιος μπορεί να του ρίξει άδικο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή