Πρόκριση α λα ιταλικά

Η Ιταλία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Euro, επικρατώντας με 4-2 της Ισπανίας στα πέναλτι

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία είναι η μια από τις δύο φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Η «σκουάντρα αντζούρα» επικράτησε της Ισπανίας με 4-2 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στο ραντεβού της 11ης Ιουλίου από τον ημιτελικό της Τετάρτης ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία.

Για να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό, η Ιταλία θέλησε και έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο. Για να πάει όμως στον τελικό αναγκάστηκε να επιστρέψει στις… παραδόσεις της. Η Ισπανία ήταν αυτή που είχε την μπάλα στο «Γουέμπλεϊ» με ποσοστό 65-35, η Ισπανία ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ, η Ιταλία όμως κατάφερε να πάει το ματς εκεί που αυτή ήθελε και τελικά να πάρει την πρόκριση α λα ιταλικά.

Οι «φούριας ρόχας» δημιούργησαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 25ο λεπτό όμως ο Ολμο από το σημείο του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νταναρούμα που απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι Ιταλοί που δεν είχαν ούτε μια τελική για 44’, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου παραλίγο να σκοράρουν, αλλά το σουτ του Εμερσον σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ουνάι Σιμόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και τελικά έπειτα από μια εξαιρετική αντεπίθεση άνοιξε το σκορ στο 60ό λεπτό, όταν ο Κιέζα έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0. Η Ισπανία προσπάθησε να απαντήσει στο 65ο, αλλά ο Οϊαρθάμπαλ δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά αν και ήταν μόνος του στην περιοχή. Η Ιταλία έφτασε κοντά στο 2-0 δύο φορές με τον Μπεράρντι, όμως ο Ουνάι Σιμόν είπε «όχι» στον Ιταλό επιθετικό.

Τη λύση για την Ισπανία την έδωσε ο Μοράτα που ήρθε από τον πάγκο. Ο επιθετικός της Γιουβέντους που έχει δεχτεί την πιο έντονη κριτική σε αυτή τη διοργάνωση, έπαιξε το «1-2» με τον Ολμο και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα στο 80ο λεπτό.

Στα δέκα λεπτά που έμεναν μέχρι το τέλος, αλλά και στο μισάωρο της παράτασης δεν άλλαξε τίποτα και τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Ιταλοί αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι, με τον Ντοναρούμα να παίρνει εκδίκηση από τον Μοράτα που τον είχε νικήσει πριν από λίγη ώρα, καθώς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ισπανός επιθετικός και έστειλε την Ιταλία στον μεγάλο τελικό.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (86’ Γιορέντε), Λαπόρτ, Έρικ Γκαρθία (109’ Πάου Τόρες), Άλμπα, Κόκε (70’ Ρόδρι), Μπουσκέτς (105’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες (62’ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70’ Μορένο), Όλμο

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (73’ Τολόι), Μπαρέλα (85’ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73’ Πεσίνα), Κιέζα (108’ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62’ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85’ Μπελότι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή