Euro 2021: Αποφασισμένη για τρόπαιο η Ιταλία – Σήμερα Αγγλία και Δανία για μια θέση στον τελικό

Euro 2021: Αποφασισμένη για τρόπαιο η Ιταλία – Σήμερα Αγγλία και Δανία για μια θέση στον τελικό

Η Ιταλία ήταν η νικήτρια στις λεπτομέρειες κόντρα στην εξαιρετική Ισπανία, σε ένα ματς πλούσιο σε θέαμα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασαν 53 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ιταλία κατακτούσε το πρώτο και μοναδικό της μέχρι στιγμής, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Τότε στη Ρώμη, τώρα στο Γουέμπλεϊ, η «Σκουάντρα Αντζούρα» έχει την ευκαιρία να βάλει στην τροπαιοθήκη της τη δεύτερη βαρύτιμη κούπα, αντιμετωπίζοντας στον τελικό την Αγγλία ή τη Δανία.

Χρειάστηκαν τα 120 λεπτά της παράτασης και η διαδικασία των πέναλτι για να πανηγυρίσουν οι Ιταλοί την πρόκρισή τους στον τελικό της Κυριακής, επικρατώντας των Ισπανών με 4-2 (1-1 κανονική διάρκεια – Ο Μοράτα έχασε το καθοριστικό πέναλτι, με τον Ντοναρούμα να το αποκρούει και ο Ζορζίνιο διαμόρφωσε εν συνεχεία το τελικό 4-2).

Με την άμυνα σε πρώτο πλάνο, οι νικητές κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν απέναντι στον αντίπαλό τους, που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς τη συντριπτική κατοχή, αλλά όχι και την αποτελεσματικότητα. Οι παίκτες του Μαντσίνι με πίεση προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση και χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως το πρώτο σουτ που έκαναν έγινε στο 45΄ με τον Εμερσον που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η κυνικότητα των Ιταλών μεταφράστηκε σε γκολ στο 60΄, ύστερα από προσωπική ενέργεια του εξαιρετικού Κιέζα, ένα τέρμα όμως που δεν τους ήταν αρκετό, αφού οι Ισπανοί αφυπνίστηκαν ενώ η αλλαγή του Μοράτα στη θέση του Τόρες στο 62΄ αποδείχθηκε καταλυτική. Μετά από υπέροχη συεργασία με τον Ολμο, ισοφάρισε στο 80΄ στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί όπου στο 98΄ με Ολμο και Μοράτα και στο 102΄με τον Γιορέντε οι Ισπανοί προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σήμερα στις 22.00 η Αγγλία υποδέχεται στο Γουέμπλεϊ τη Δανία, με στόχο την πρόκριση στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η συγκυρία μοιάζει ιδανική για την ομάδα του Γκάρετ Σαουθγκέιτ, που «τρέχει» ένα αήττητο σερί 11 αγώνων (10 νίκες, 1 ισοπαλία) και θέλει να πετύχει τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση, έπειτα από εκείνη της κατάκτησης του Μουντιάλ του 1966, έχοντας  όλο το νησί στο πλευρό της.

«Η Δανία έχει κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν, οπότε ίσως αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση να το επαναλάβει», τόνσε ο Αγγλος τεχνικός.

Οσον αφορά τη Δανία, πρόκειται για τον αντίπαλο που κέρδισε την Αγγλία τελευταία φορά στο Γουέμπλεϊ πριν από οκτώ  μήνες για το Nations League. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν με 1-0 έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του –άτυχου στη φετινή διοργάνωση– Κρίστιαν Ερικσεν.

«Δεν μας φοβίζει η αντίπαλός μας. Εχουν μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Η ψυχολογία είναι σημαντική. Σίγουρα, χιλιάδες οπαδοί θα τους στηρίζουν, αλλά περιμένουν επίσης ότι θα νικήσουν», ανέφερε από την πλευρά του ο κόουτς των Δανών Κάσπερ Γιούλμαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή