Απαγορεύσεις στο Τόκιο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Απαγορεύσεις στο Τόκιο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πανδημία του νέου κορωνοϊού να συναγωνίζεται στην ειδησεογραφία της Ιαπωνίας τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το ρολόι μετράει αντίστροφα για την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού. Οι ελληνικές ιστιοπλοϊκές ομάδες των 470 αναχώρησαν για τη Χώρα των Χρυσανθέμων, αλλά οι διοργανωτές αυξάνουν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μόνο οι VIP θεατές. Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί εάν τελικά θα υπάρξουν θεατές στους αγώνες. Δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα υποστηρίζουν ότι στις εξέδρες των σταδίων πρέπει να βρίσκονται μόνο ξένοι αξιωματούχοι διπλωμάτες, μέλη της ΔΟΕ, χορηγοί κ.ά.  

Οι απαγορεύσεις, όμως, δεν θα ισχύσουν μόνο για τα στάδια. Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» ζήτησε από τους φιλάθλους να μείνουν μακριά από τους αγώνες του Μαραθωνίου και βάδην, που θα διεξαχθούν στο Σαπόρο. «Είναι απαραίτητο να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.      

Στο μεταξύ, η δεύτερη ομάδα που αναχώρησε για την Ιαπωνία είναι οι ιστιοπλόοι των 470. Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Αριάδνη Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά και οι προπονητές τους Μιχάλης Μηλαίος και Ανδρέας Παπαδόπουλος «πέταξαν» για Τόκιο. Εκεί θα υποβληθούν και πάλι σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό και, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα μεταβούν στην Ενοσίμα. Για τις Σπανάκη – Τσουλφά θα είναι η πρώτη… γνωριμία με τα νερά όπου θα διεξαχθούν οι ολυμπιακές ιστιοδρομίες, καθώς και με τις καιρικές συνθήκες της Ιαπωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή