UEFA: Διατάξεις του ν/σ συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο

UEFA: Διατάξεις του ν/σ συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες πριν από την έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ στην οποία η ομοσπονδία καλείται να επικυρώσει την Ολιστική Μελέτη των FIFA – UEFA, η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έθεσε σε προτεραιότητα το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ξεκαθαρίζοντας πως η μελέτη αποτελεί μια ισχυρή σύσταση από μέρους της, όμως η υλοποίησή της επαφίεται αποκλειστικά στην ελληνική ομοσπονδία.

«Το περιεχόμενο έχει φύση σύστασης. Η UEFA και η FIFA ισχυρά εργάζονται για τη μελέτη, όμως η υλοποίηση και η εφαρμογή της προφανώς είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ. Η ανεξαρτησία της ΕΠΟ είναι ο σημαντικότερος παράγοντας», τόνισε ο αξιωματούχος της UEFA Λούκα Νίκολα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προσθέτοντας πως στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο έχουν εντοπιστεί διατάξεις που συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο και πρέπει να συζητηθούν.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, χαρακτήρισε ευχολόγια τα όσα είπε ο κ. Νίκολα, ζήτησε την πιστή εφαρμογή της μελέτης και πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπό την αιγίδα της Βουλής.

«Με βρίσκει σύμφωνο στο μεγαλύτερο μέρος των παραγράφων της η μελέτη», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη που δεν έδωσε το «παρών», ενώ για «ορισμένα άρθρα που έχουν δημιουργήσει προβλήματα» έκανε λόγο ο α΄ αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Λεωνίδας Μπουτσικάρης ανέφερε ότι η διοργανώτρια είναι κατ’ αρχήν θετική, παραπέμποντας στη σημερινή συνεδρίαση της Λίγκας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης ζήτησε κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα «για να μην έχουμε πρωτάθλημα 3-4 ομάδων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή