Euro 2021: Η Αγγλία σπάει την κατάρα

Euro 2021: Η Αγγλία σπάει την κατάρα

Προκρίθηκε στον τελικό του Euro, επικρατώντας της αξιέπαινης Δανίας με 2-1

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η διοργάνωση είναι η ευκαιρία τους και δεν θέλουν να την αφήσουν να πάει χαμένη. Οι Αγγλοι την ερχόμενη Κυριακή θα επιδιώξουν μέσα στο «σπίτι» τους να σπάσουν την κατάρα και να σηκώσουν το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία τους σε μια μεγάλη διοργάνωση, ύστερα από αυτό του μακρινού Μουντιάλ του 1966.

Τα «Λιοντάρια» στο Γουέμπλεϊ έκαμψαν την αντίσταση των σκληροτράχηλων Δανών και του εκπληκτικού Κάσπερ Σμάιχελ στην παράταση, επικράτησαν με 2-1 με ένα αυστηρό πέναλτι που τους δόθηκε στον έξτρα χρόνο και προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία.

Στο 102΄ ο Στέρλινγκ έπεσε στο έδαφος πιεζόμενος από Γιένσεν και Μέλε, ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μάκελι έδειξε πέναλτι και ο Κέιν, αν και αρχικά νικήθηκε από τον Δανό τερματοφύλακα, στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε το νικητήριο τέρμα. 

Οι Σκανδιναβοί στην κανονική διάρκεια του ματς κατάφεραν να «παγώσουν» το Γουέμπλεϊ στο 30΄ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ, που έστειλε την μπάλα εκεί που ο Πίκφορντ δεν μπορούσε να αντιδράσει, δεχόμενος το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση.

Η αντίδραση των Αγγλων ήταν γρήγορη, καθώς στο 39΄, έπειτα από γύρισμα του Σάκα, ο Κιάερ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Σμάιχελ είχε κάνει εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Στέρλινγκ.

Ο κίπερ των Δανών είπε «όχι» και στο 55΄, αποκρούοντας εντυπωσιακά κεφαλιά του Μαγκουάιρ, ενώ και πριν από το γκολ των Αγγλων είχε υψώσει τείχος άλλες δύο φορές στους Αγγλους.

Στην Ιταλία, οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση της «Σκουάντρα Αντζούρα» στον τελικό δεν έχουν κοπάσει, με τα ΜΜΕ της χώρας να αποθεώνουν τον Μαντσίνι και τους παίκτες του και τους Ιταλούς να ξεχύνονται στους δρόμους της Ρώμης. «Θα πρέπει να αντλήσουμε ό,τι δυνάμεις μάς έχουν απομείνει, επειδή υπάρχει ένας τελικός που πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο Μαντσίνι. Στην Ισπανία, η απογοήτευση για τον αποκλεισμό από τους Ιταλούς είναι το κυρίαρχο συναίσθημα και ήδη άνοιξε συζήτηση για την ανανέωση που πρέπει να γίνει στην εθνική. Ο Σέρτζιο Μπούσκετς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή