Συναγερμός στο Τόκιο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Συναγερμός στο Τόκιο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα βρεθεί το Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Τόκιο, κρούσματα COVID-19 σε εργαζομένους στο Ολυμπιακό Χωριό, ακύρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιαπωνέζα προσπάθησε να σβήσει τη Φλόγα με… νεροπίστολο και πολλά άλλα προβλήματα συνθέτουν το παζλ της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προβλήματα της τελευταίας στιγμής, όμως, υπάρχουν και στην ελληνική αποστολή.

Από τις 7 Ιουλίου και μέχρι τις 22 Αυγούστου το Τόκιο θα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της αύξησης των θετικών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού προβληματίζει τους κυβερνώντες και τα μέτρα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά. Μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί εάν τελικά θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στις κερκίδες των σταδίων. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΔΟΕ θα συζητήσουν το θέμα προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.    

Δύο εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Χωριό βρέθηκαν θετικοί στη νόσο. Οι εργαζόμενοι είχαν σπάσει το πρωτόκολλο και δείπνησαν με άλλους δύο υπαλλήλους, οι οποίοι είναι αρνητικοί αλλά μπήκαν σε καραντίνα. Σε ό,τι αφορά τους αθλητές που μεταβαίνουν στο Τόκιο, τρεις από αυτούς (ένας από τη Σερβία και δύο από την Ουγκάντα) βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. Η πανδημία έχει τρομοκρατήσει και τους εθελοντές. Περίπου 10.000 άνθρωποι που είχαν δηλώσει ότι θα εργαστούν εθελοντικά αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν.   

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι και η ακύρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους δημόσιους αυτοκινητόδρομους του Τόκιο. Η Φλόγα θα περάσει μόνο από δρόμους σε απομονωμένες νησιωτικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στον νομό Ιμπαράκι, μία γυναίκα προσπάθησε να σβήσει τη Φλόγα με νεροπίστολο, φωνάζοντας «σταματήστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».   

Ελληνικά προβλήματα

Προβλήματα υπάρχουν και στην ελληνική αποστολή. Η πρωταθλήτρια των Laser Radial Βασιλεία Καραχάλιου και ο προπονητής της Τάμας Εζες παραλίγο να μην «πετάξουν» για την Ιαπωνία διότι είχαν υπέρβαρο (αντικείμενα που έχουν σχέση με το άθλημα), για το οποίο έπρεπε να πληρώσουν 4.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους αθλητές του στίβου, η ομοσπονδία δεν μερίμνησε να κλείσει έγκαιρα εισιτήρια και τη λύση κλήθηκε να δώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Επίσης, θέμα προέκυψε και με το άθλημα της πάλης. Η ΕΟΕ είχε ενημερώσει την ομοσπονδία ότι ο Μπάμπης Χαφουσίδης είναι ο προπονητής του Γιώργου Πηλίδη και ότι αυτός πρέπει να συνοδέψει τον παλαιστή στο Τόκιο αντί του Αμιράν Καρντάνοφ που επιθυμούσε να στείλει η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΟΠ αρνήθηκε να πληρώσει το εισιτήριό του και έτσι το βάρος έπεσε στην ΕΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή