ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα: Ποιο σενάριο προκρίνεται για την πληρότητα

Η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη

Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα: Ποιο σενάριο προκρίνεται για την πληρότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, μετά και την αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Από βδομάδα οι ανακοινώσεις – Τι αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής Βιοηθικής

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, σε ό,τι αφορά τα γήπεδα, προκρίνεται το σενάριο να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους στους αγώνες ποδοσφαίρου, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται σε 75%, συν 5% παιδιά που είναι ανεμβολίαστα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι στα γήπεδα από τις 15 Ιουλίου θα επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι ενήλικοι, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self-test, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται στο 85%. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, σήμερα στις 18:00. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Τελευταίες ειδήσεις