ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Μπλόκο» 10 ΠΑΕ στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος

«Μπλόκο» 10 ΠΑΕ στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος

Σε μία ακόμη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ 1 επιβεβαιώθηκε πως και αυτό το καλοκαίρι θα είναι μακρύ και «καυτό» σε ό,τι αφορά το μέτωπο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Και όπως όλα δείχνουν, εξελίξεις δεν πρόκειται να έχουμε άμεσα, αλλά λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου.

Η σέντρα προς το παρόν μπλοκαρίστηκε από την πλειοψηφία, καθώς δέκα ΠΑΕ καταψήφισαν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος (απαιτείται πλειοψηφία 3/4), εκφράζοντας την ανάγκη για κεντρική διαχείριση. Ενα θέμα το οποίο έθεσε ο πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, και βρήκε «συμμάχους» τις: ΑΕΚ, Απόλλωνα Σμύρνης, Αστέρα Τρίπολης, Ιωνικό, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ και Λαμία. «Ναι» ψήφισαν οι Ατρόμητος, Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα που διαθέτουν ενεργά συμβόλαια με τη NOVA και «παρών» ο Αρης.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι τα εξής: Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος και Αρης και δεν θέλουν αλλά και δεν μπορούν να φύγουν από τη NOVA λόγω ισχυρών ρητρών που υπάρχουν στα συμβόλαιά τους.

Η COSMOTE TV έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με μεγάλες ΠΑΕ, θέλοντας να εξισορροπήσει την απώλεια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν το προσεχές διάστημα να ανακοινώνει τη συμφωνία της με ομάδα του Big-4, με την οποία οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Στους «μικρούς» (Απόλλων Σμ. Αστέρας Τρ., Ιωνικός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία) είναι πολύ πιθανό να δώσει χείρα βοηθείας η ΕΡΤ, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει «πακέτο» και το νέο αναδιαρθρωμένο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Αξίζει να τονιστεί πως στη συζήτηση, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος τάχθηκε κατά της κεντρικής διαχείρισης, αλλά υποστήριξε πως θα πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γνωστοποιώντας πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να βρεθεί λύση. Γι’ αυτό τον λόγο και στην ψηφοφορία επέλεξε να ταχθεί υπέρ του «όχι».

• Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου θα διενεργηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1.

• Tο Δ.Σ. της Λίγκας ανακοίνωσε πως συμφωνεί επί της αρχής ομόφωνα με την ολιστική μελέτη των UEFA/FIFA, αν και εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την ΕΠΟ περί ελλιπούς ενημέρωσης για τις αλλαγές στους κανονισμούς που προωθούνται.