Euro 2021: Μια διαφορετική ήττα της Αγγλίας

Euro 2021: Μια διαφορετική ήττα της Αγγλίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγλία μπορεί να βιώνει το… εθνικό δράμα της από την περασμένη Κυριακή με την απώλεια του Euro, όμως ένα πραγματικό δράμα μεγεθύνθηκε στη χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο, αλλά δείχνει να μη σέβεται τις γυναίκες που γεννούν τα ινδάλματά της: η ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ενδοοικογενειακής Βίας (NCDV), από το βράδυ του χαμένου τελικού στην Αγγλία, η βία –κυρίως κατά των γυναικών– εκτιμάται πως αυξήθηκε κατά 38%. Σχεδόν 40% περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι συνήθως βίωσαν, δηλαδή, μια πολύ τραυματική νύχτα. 

Μάλιστα, πολλές γυναίκες στη Βρετανία χρειάστηκε να φιλοξενηθούν… προκαταβολικά σε άλλα σπίτια, προκειμένου να νιώσουν προστατευμένες έστω για μία ημέρα.

Οι ειδικοί πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα είχαν προειδοποιήσει τις Αρχές ότι όσο η Εθνική Αγγλίας προχωρούσε στο Euro, τόσο θα εκτοξεύονταν τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, κυρίως μετά τη χρήση αλκοόλ.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η ενδοοικογενειακή βία αυξάνεται μετά τους αγώνες ποδοσφαίρου κατά 5% κάθε δύο ώρες. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια αγώνων, με τους ειδικούς να απαιτούν αλλαγή της κουλτούρας «ποδόσφαιρο και αλκοόλ» για την προστασία τόσο των γυναικών όσο και των παιδιών.

Οι αριθμοί σοκάρουν: Δύο γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από έναν νυν ή πρώην σύντροφο κάθε εβδομάδα στην Αγγλία και στην Ουαλλία. Κατά μέσον όρο, η αστυνομία στην Αγγλία και στην Ουαλλία λαμβάνει πάνω από 100 κλήσεις σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση κάθε ώρα. 

Οι φωνές που ζητούν από τους ποδοσφαιριστές και τους συλλόγους να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο και να αντιταχθούν δημοσίως σε αυτό το φαινόμενο, πληθαίνουν και αυτό αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας.

Αν και όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στους αγώνες της Εθνικής Αγγλίας· δεν συμβαίνουν μόνο στην Αγγλία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή