Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μπαχ αποκάλεσε Κινέζους τους Ιάπωνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μπαχ αποκάλεσε Κινέζους τους Ιάπωνες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν μείνει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και για πρώτη φορά σε μία διοργανώτρια χώρα η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της δεν θέλει τη διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ έχει βρεθεί στο στόχαστρο διαδηλωτών, ενώ πολιτικοί φορείς από τη Χιροσίμα του ζήτησαν να μην επισκεφθεί την πόλη.  

Η σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο Γερμανός «αθάνατος», στην πρώτη επίσημη ομιλία του στην Ιαπωνία, αποκάλεσε Κινέζους τους Ιάπωνες. Μπορεί να το διόρθωσε γρήγορα, αλλά το λάθος είχε γίνει. «Κοινός μας στόχος είναι οι ασφαλείς Αγώνες για όλους. Τους αθλητές, όλους τους αξιωματούχους και πάνω από όλα για τους Κινέζους, τους Γιαπωνέζους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι δηλώσεις όμως του Τόμας Μπαχ για ασφαλείς Αγώνες δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους κατοίκους της χώρας. Στην παραθαλάσσια Χαρούμι άνοιξε χθες τις πύλες του το ολυμπιακό χωριό, αλλά οι πρώτοι αθλητές μπήκαν… σαν κλέφτες, χωρίς τελετή υποδοχής και χωρίς δηλώσεις στα ΜΜΕ. Διαθέτει 21 συγκροτήματα και θα μείνουν σε αυτό 18.000 αθλητές και αξιωματούχοι. Υπάρχουν γυμναστήρια, κέντρα αναψυχής, ανθοπωλεία, τράπεζα, καφέ, φωτογραφικό στούντιο, ιατρεία αλλά και εργαστήριο ελέγχου απαγορευμένων ουσιών. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, το 85% των ανθρώπων που θα μείνουν στο χωριό θα έχει εμβολιαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή