Ποδόσφαιρο: Νέος παίκτης στα τηλεοπτικά αλλάζει τις ισορροπίες

Ποδόσφαιρο: Νέος παίκτης στα τηλεοπτικά αλλάζει τις ισορροπίες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Cosmote ΤV θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο ισχυρός πόλος πάνω στον οποίο θα διαμορφωθεί το τηλεοπτικό σκηνικό της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Οι συζητήσεις που ξεκίνησε το κανάλι με τη Σούπερ Λιγκ, πριν ακόμη τελειώσει το περυσινό πρωτάθλημα, είναι έτοιμες να πάρουν σάρκα και οστά, με ολοκληρωμένες συμφωνίες με πάνω από το 50% των ομάδων της κατηγορίας.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται σε τελικές διαπραγματεύσεις με το κανάλι, κάτι που αν συμβεί θα συμπαρασύρει αυτομάτως και άλλες πέντε μικρότερες ΠΑΕ στην ίδια τηλεοπτική στέγη.

Ενα πάγιο ποσό, περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ, είναι έτοιμο να καταμεριστεί σε οκτώ ομάδες, με τις δύο μεγάλες αθηναϊκές ΠΑΕ να λαμβάνουν περίπου τα 14 εκατ., πέντε «μικρές» (Λαμία, Βόλος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικός) να πηγαίνουν σε μια συμφωνία «πακέτο» που θα αποφέρει 1,3 εκατ. σε καθεμία και τον ΟΦΗ να φτάνει στο 1,7 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά κινούνται περίπου στα περυσινά μεγέθη των διμερών συμφωνιών των ΠΑΕ με τη Nova, η οποία δείχνει να έχει 30 εκατ. ευρώ «ταβάνι» για τη νέα χρονιά αντί των 52 εκατ. που διέθεσε πέρυσι. Μέχρι στιγμής συμβόλαιο μαζί της έχουν Αρης, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ολυμπιακός θα πορευτεί πιθανότατα και πάλι μαζί της, ενώ ΠΑΟΚ και Αστέρας παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή