Τελική προειδοποίηση σε ΕΠΟ

Τελική προειδοποίηση σε ΕΠΟ

FIFA - UEFA και πολιτεία την απειλούν με οικονομικό αποκλεισμό λόγω Ολιστικής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν 17 Νοεμβρίου 2020 όταν παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη η ολιστική μελέτη των FIFA – UEFA, που προέβλεπε αναλυτικά τις αλλαγές που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο για να ανασυγκροτηθεί.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο Ιούνιος 2021 ήταν ο καταληκτικός μήνας για να εφαρμοστούν όλες οι προτάσεις της, ωστόσο τέσσερις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη Γ.Σ. της ΕΠΟ, που θα πρέπει να ενσωματώσει στο καταστατικό της τη Μελέτη, και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, όλα «είναι στον αέρα». Αποτέλεσμα, η κινητοποίηση των διεθνών αρχών που έστειλαν τελεσίγραφο στην ΕΠΟ, απειλώντας τη με οικονομικό αποκλεισμό.
Αρχικά με αυστηρή επιστολή, με την οποία δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για τις παραλλαγές που έκανε η Ε.Ε. σε κρίσιμα σημεία της μελέτης, και εν συνεχεία με την έκτακτη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους UEFA – FIFA και ΕΠΟ (Θοδωρής Ζαγοράκης, Παναγιώτης Δημητρίου, Αστέριος Αντωνίου, Ιάκωβος Φιλιππούσης), καθώς και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Εκεί όπου τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα…

«Αν δεν γίνουν δεκτές όλες οι μεταρρυθμίσεις, αναλαμβάνετε και την ευθύνη για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν», ήταν τα λόγια του διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, προς την ηγεσία της ΕΠΟ, ξεκαθαρίζοντας πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα «παγώσει» κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητήσει περαιτέρω αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε τελεσίγραφο από την πλευρά της πολιτείας, καθώς όπως τόνισε, εφόσον δεν υιοθετηθεί στο σύνολό της η ολιστική μελέτη, θα «παγώσει» και αυτή κάθε οικονομική παροχή προς τις ΠΑΕ και προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Η ΕΠΟ εξέφρασε διαφωνίες για την παρουσία εκπροσώπων διαιτητών, προπονητών και ποδοσφαιριστών στις γενικές συνελεύσεις και μάλιστα με δικαίωμα δύο ψήφων, έναντι μίας των ΕΠΣ, ενώ φάνηκε να υπαναχωρεί ως προς τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ώστε να έχουν αποφασιστικό και όχι εισηγητικό χαρακτήρα οι αποφάσεις της. Μαζί με FIFA – UEFA ζήτησε να αλλάξουν σημεία του αθλητικού νομοσχεδίου που επηρεάζουν το αυτοδιοίκητο, ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίστηκε αρνητικός.

Σήμερα αναμένεται νέα σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή