Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτοιμος ο ελληνικός στίβος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτοιμος ο ελληνικός στίβος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα χαμόγελα να φαίνονται μόνο στα μάτια, καθώς η μάσκα έκρυβε τα χείλη, τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας στίβου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα όνειρα και τους στόχους τους κατά την επίσημη παρουσίαση της αποστολής. Ο φόβος από τον κορωνοϊό ήταν διάχυτος, καθώς ήδη δύο αθλητές μας δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν να είναι στο Τόκιο.

Ο ελληνικός στίβος θα εκπροσωπηθεί στην Ιαπωνία από 12 γυναίκες και οκτώ άνδρες. Πρόκειται για τους: 110 μ. εμπ.: Κ. Δουβαλίδη, 50 χλμ. βάδην: Αλ. Παπαμιχαήλ, επί κοντώ: Κ. Φιλιππίδη, Ε. Καραλή, μήκος: Μ. Τεντόγλου, τριπλούν: Δ. Τσιάμη, σφυροβολία: Μ. Αναστασάκη, Χρ. Φραντζεσκάκη, και τις 100 μ./200 μ.: Ρ. Σπανουδάκη, 100 μ. εμπ.: Ε. Πεσιρίδου, 400 μ.: Ειρ. Βασιλείου, 20 χλμ. βάδην: Α. Ντρισμπιώτη, Π. Τσινοπούλου, Κ. Φιλτισάκου, επί κοντώ: Κ. Στεφανίδη, Ν. Κυριακοπούλου, Ε. Πόλακ, τριπλούν: Β. Παπαχρήστου, δισκοβολία: Χρ. Αναγνωστοπούλου και σφυροβολία: Σ. Σκαρβέλη.
«Εχουμε πολλά διαφορετικά αγωνίσματα με περισσότερες συμμετοχές στο επί κοντώ. Εκεί που έχει τόσο πολλούς δεν θα πρέπει να ξαναπάρουν ένα μετάλλιο; Στο ανδρικό επί κοντώ πιστεύω ότι θα φτάσουν τα 5,90 και στο γυναικείο τα 4,80. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, να ταξιδέψουν υγιή και να γυρίσουν υγιή και χαρούμενα», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Γκεόργκι Πομάσκι, ο οποίος στο Τόκιο θα έχει και τον τίτλο του αρχιπροπονητή.

• Η ΕΟΕ με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της «Κ» για το θετικό δείγμα COVID-19 στην ολυμπιακή ομάδα αναφέροντας ότι πρόκειται για αθλητή της ιστιοπλοΐας, πως βρίσκεται σε καραντίνα και ότι μετά τις 14 ημέρες θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλος αθλητής είναι από τον υγρό στίβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή