Ασφυκτική πίεση σε ΕΠΟ για Ολιστική μελέτη

Ασφυκτική πίεση σε ΕΠΟ για Ολιστική μελέτη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς ήταν χθες οι επαφές της ΕΠΟ με τους αξιωματούχους των UEFA-FIFA, μια ημέρα μετά το αυστηρό μήνυμα των δύο υπερκείμενων Αρχών και της πολιτείας προς την ομοσπονδία, για την πλήρη υιοθέτηση της ολιστικής μελέτης.

Το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η συνάντηση, ανάγκασε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί η Γ.Σ. της Δευτέρας, καθώς μια αναβολή θα τους επέτρεπε να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τις χθεσινές διαπραγματεύσεις, τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Η συνέλευση της Δευτέρας θα διεξαχθεί κανονικά, με τις πιέσεις των UEFA-FIFA να είναι μεγάλες, προκειμένου να ψηφιστεί το εισηγητικό τους σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ συμφωνεί να κάνει πίσω, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ώστε να είναι ουσιαστικές, αλλά και τη δημιουργία Ενωσης Διαιτητών, ζητώντας να μην έχει δικαίωμα ψήφου στην Ε.Ε. Επίσης, έθεσε το θέμα των νεοσύστατων ενώσεων, θεωρώντας πως πρέπει να έχουν από μία ψήφο και όχι από δύο, ενώ σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του εκτελεστικού διευθυντή (CEO), θεωρεί πως πρέπει να δίνει αναφορά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και όχι να έχει απόλυτη αυτονομία.

Η UEFA έθεσε την ανάγκη ψήφισης της μελέτης, τονίζοντας πως από την πλευρά της θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας, μέσα από τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

• Τη Δευτέρα (26/7) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 1 για την έγκριση προκήρυξης του πρωταθλήματος, ενώ με τροπολογία δίνεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου στις ΠΑΕ της ΣΛ2 για την κάλυψη των 350.000 ευρώ ως ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή