Τάπα… τίτλου Γιάννη στους Φοίνιξ Σανς

Τάπα… τίτλου Γιάννη στους Φοίνιξ Σανς

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την… αρχή ξεκινούν οι τελικοί του ΝΒΑ, καθώς οι Μπακς, με εξαιρετικό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και κορυφαίο τον Κρις Μίντλετον, επικράτησαν με 109-103 των Σανς κάνοντας το 2-2 στη σειρά, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τη δύναμη της έδρας τους.

Ο Greek Freak είχε 26 πόντους (4/8 βολές, 11/17 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα και μόλις 1 λάθος σε 43 λεπτά παιχνιδιού.

Μάλιστα η μία εντυπωσιακή τάπα του στον Εϊτον, στο 1΄15΄΄ πριν από το τέλος και με τους Μπακς στο 101-99, ήταν άκρως καθοριστική, καθώς ακολούθησε το καλάθι του Μίντλετον που έκανε το σκορ 103-99. Ο Μίντλετον είχε 40 πόντους (15/33 σουτ) και σημαντικά καλάθια στο τέλος του αγώνα, που έγειραν την πλάστιγγα της νίκης στα «ελάφια».

Οι Φοίνιξ με μπροστάρη τον Ντέβιν Μπούκερ (42 πόντοι) είχαν προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο στο τελευταίο δωδεκάλεπτο δεν άντεξαν, έχοντας μοιραίο τον Κρις Πολ με πέντε λάθη.

«Επρεπε να κάνω τα πάντα για να κερδίσουμε», τόνισε ο Ελληνας άσος αναφερόμενος στο καθοριστικό κόψιμό του στον Εϊτον. «Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, πήραμε τα ριμπάουντ, κόψαμε σουτ, το θέλαμε πολύ», συμπλήρωσε ο Γιάννης, που στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν άριστος.
Κορυφαίοι παίκτες του ΝΒΑ αποθέωσαν τον Αντετοκούνμπο για τη φοβερή του τάπα. «Αυτή η τάπα του Γιάννη ήταν τρελή! Θύμισε Λεμπρόν Τζέιμς», έγραψε στο Twitter ο Αντρέ Ιγκουοντάλα. «Ισως αυτή η τάπα του Γιάννη να έκρινε το ματς για τους Μπακς», σχολίασε ο Ντέμιαν Λίλαρντ, με τον Σπένσερ Ντινγουίντι να τον διορθώνει λέγοντας «…ή το πρωτάθλημα». «Η τάπα του Γιάννη είναι από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ», ανέφερε ο Ρισόν Χολμς.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο Φοίνιξ, όπου το Game 5 θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (4 π.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή