Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολυμπιονίκης της Αθήνας και μέλος της ΔΟΕ θετικός στην Covid-19

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολυμπιονίκης της Αθήνας και μέλος της ΔΟΕ θετικός στην Covid-19

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δίχτυα της πανδημίας έχουν τυλιχθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Ο «αθάνατος» Ρίου Σέουνγκ Μιν έγινε το πρώτο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που βρέθηκε «θετικό» κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία.

Ο αξιωματούχος της Ν. Κορέας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα είχε αναδειχθεί «χρυσός» ολυμπιονίκης στο πινγκ πονγκ.

Ο 38χρονος Ρίου Σέουνγκ Μιν, όπως δήλωσε, είχε εμβολιαστεί ενώ και τα δύο τεστ που έκανε πριν αναχωρήσει από τη χώρα του για την Ιαπωνία ήταν αρνητικά. Ο 38χρονος βρέθηκε θετικός κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ναρίτα, τέθηκε σε απομόνωση και ενδέχεται να χάσει την Τελετή Έναρξης που είναι προγραμματισμένος για τις 23 Ιουλίου.

«Δεν έχω καθόλου συμπτώματα. Σε αυτό ίσως να έχει παίξει ρόλο ότι έχω εμβολιαστεί. Ζητώ συγγνώμη από τους οικοδεσπότες μας και την Οργανωτική Επιτροπή για την αναστάτωση που τους προκάλεσα. Η περίπτωση η δική μου όμως αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι το σύστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία όλων μας είναι αποτελεσματικό», έγραψε το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή