Τόκιο 2020 – Στ. Ντούσκος: Εάν δεν κάνουμε τεστ, θα μας διώξουν

Τόκιο 2020 – Στ. Ντούσκος: Εάν δεν κάνουμε τεστ, θα μας διώξουν

Η ελληνική ομάδα κωπηλασίας είναι μία από τις πρώτες ομάδες που μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Τόκιο - Βίντεο και φωτογραφίες από το πρώτο 24ωρο των Ελλήνων αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική ομάδα κωπηλασίας είναι μία από τις πρώτες ομάδες που μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Τόκιο. Οι Στέφανος Ντούσκος, Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου (δίξκωπος) πέρασαν το πρώτο τους εικοσιτετράωρο στο συγκρότημα των κατοικιών, που βρίσκεται στην αποβάθρα Χαρούμι, και έκαναν και την πρώτη τους γνωριμία με το Sea Forest Waterway, στο Ονταΐμπα, στον κόλπο του Τόκιο, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της κωπηλασίας. 

⇒ Δείτε επίσης: Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες

«Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ όμορφο χωριό. Καμία σχέση με αυτό του Ρίο. Τα κτίρια είναι ουρανοξύστες, σαν να είμαστε στη Νέα Υόρκη. Τα δωμάτια είναι όμορφα και τα έπιπλα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Κάθε συγκρότημα έχει δύο δωμάτια με δύο κρεβάτια το κάθε ένα και ένα σαλονάκι. Δηλαδή μένουμε τέσσερα άτομα σε κάθε συγκρότημα. Το εστιατόριο είναι μεγάλο με πολλές διαφορετικές κουζίνες», δήλωσε ο Στέφανος Ντούσκος στο kathimerini.gr.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στέφανος Ντούσκος στην «Κ» από το Τόκιο: «Μόνο μέσα στο νερό δεν φοράμε μάσκα»

Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα αυστηρό σε όλους τους χώρους. Βέβαια, υπάρχουν και οι παραβάτες, οι οποίοι δέχονται συστάσεις από τους διοργανωτές. «Κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε ένα τεστ. Για να γίνει αυτό πρέπει να μην έχουμε φάει το τελευταίο μισάωρο. Τα αποτελέσματα τα σκανάρουμε και τα ανεβάζουμε σε μία εφαρμογή. Εάν δεν το κάνουμε κάθε μέρα οι διοργανωτές θα μας διώξουν. Στο εστιατόριο φοράμε γάντια και επιλέγουμε όποιο φαγητό θέλουμε. Μετά καθόμαστε στα τραπέζια, ο κάθε ένας μόνος του. Τριγύρω υπάρχει ένα πλαστικό και είμαστε απομονωμένοι από τους υπολοίπους», μας λέει και προσθέτει: «Προσπαθούμε να μην πλησιάζουμε τους άλλους. Υπάρχει φόβος».

⇒ Διαβάστε επίσης: Τόκιο 2020: COVID-19 και σε αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό

Οι Έλληνες κωπηλάτες έχουν εντυπωσιαστεί από την ευγένεια και τη φιλοξενία των Ιαπώνων. Το πρωί έκαναν την πρώτη γνωριμία με το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. «Κάναμε για λίγη ώρα προπόνηση γιατί είχε αρκετό κύμα. Αύριο θα δουλέψουμε περισσότερες ώρες», μας είπαν οι αθλητές.   

Οι εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο διαθέτουν μόνιμη εξέδρα 2.000 θέσεων ενώ για τις ανάγκες των Αγώνων έχει τοποθετηθεί και μία εξέδρα για, περίπου, 14.000 θεατές. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα όμως δεν θα υπάρχουν θεατές. Τον περασμένο Ιανουάριο είχαν κολλήσει όστρακα στα φράγματα που χρησιμοποιούνται για τα κύματα και το κόστος για να αφαιρεθούν έφτασε το 1.000.000 ευρώ. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το πρώτο 24ωρο των Ελλήνων αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό:

Τόκιο 2020 – Στ. Ντούσκος: Εάν δεν κάνουμε τεστ, θα μας διώξουν-1
Τόκιο 2020 – Στ. Ντούσκος: Εάν δεν κάνουμε τεστ, θα μας διώξουν-2
Τόκιο 2020 – Στ. Ντούσκος: Εάν δεν κάνουμε τεστ, θα μας διώξουν-3

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή