Φόρμουλα 1: Επεισοδιακή νίκη Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν (βίντεο)

Φόρμουλα 1: Επεισοδιακή νίκη Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν (βίντεο)

Ο Βρετανός ουσιαστικά πέταξε εκτός αγώνα τον Μαξ Φερστάπεν από τον πρώτο γύρο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο νικητής στο επεισοδιακό βρετανικό γκραν πρι που διεξήχθη την Κυριακή στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε στη δεύτερη θέση τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον συγκρούστηκαν στον πρώτο γύρο και τη στροφή Κοπς, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull εγκατέλειψε και ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή 10 δευτερολέπτων, καθώς κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση.

Ωστόσο ο Χάμιλτον ήταν… καταιγιστικός και κατάφερε να ανατρέψει αυτό το χάντικαπ και να φτάσει στη νίκη, με την οποία μειώνει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Φερστάπεν στην κατάταξη των οδηγών στους οκτώ βαθμούς.

Ήταν η όγδοη φορά που ο Χάμιλτον παίρνει την καρό σημαία στην κούρσα της πατρίδας του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή