Ράλλυ Αιγαίου: Οι ασθενείς άνεμοι ταλαιπώρησαν τα πληρώματα

Ράλλυ Αιγαίου: Οι ασθενείς άνεμοι ταλαιπώρησαν τα πληρώματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιμονή και η υπομονή ήταν οι αρετές που χρειάστηκε να επιστρατεύσουν οι ιστιοπλόοι κατά την πρώτη κούρσα του «58ου Ράλλυ Αιγαίου» (Φάληρο – Τήνος).

Οι πρωτοφανείς, για την εποχή, ασθενείς νότιοι άνεμοι κράτησαν «αιχμάλωτα» τα περισσότερα από τα ιστιοφόρα στο νότιο άκρο της Κύθνου, στη βραχονησίδα Πιπέρι. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.  

Ο στόλος βρίσκεται στο λιμάνι της Τήνου, και, ύστερα από δύο κούρσες, στην κατηγορία των Performance προηγείται το «Optimum 3 – Samos Steamship» και στα Sport το «Water Gipsy».

Αύριο (10.00), τα ιστιοπλοϊκά θα πάρουν εκκίνηση με προορισμό το δεύτερο νησί – σταθμό του αγώνα τα Ψαρά (70 ν.μ.).

«Οι πρώτες ιστιοδρομίες ήταν απαιτητικές και χρειάστηκε πολύ υπομονή. Επίσης το βράδυ έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι ώστε να ταξιδέψουμε το σκάφος όπως έπρεπε», δήλωσε ο Βαγγέλης Νικολόπουλος, εκ των κυβερνητών του «Optimum 3 – Samos Steamship». 

Η ιστιοδρομία Φάληρο – Τήνος (95 ν.μ.) είχε βαθμολογική πόρτα στο νότιο άκρο της Κύθνου και η ιστιοδρομία ολοκληρώθηκε στην Τήνο. Το μεγαλύτερο σκάφος του αγώνα το «Optimum 3 – Samos Steamship» πρόλαβε να φτάσει στον τερματισμό το πρωί της Κυριακής, πριν από τις 09.00. Ο υπόλοιπος στόλος όμως εγκλωβίστηκε από την άπνοια και έφτασε στο νησί των Κυκλάδων αρκετές ώρες αργότερα. Μάλιστα, τα μικρότερα σκάφη για να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού στην Τήνο χρειάστηκαν περισσότερες από 35 ώρες ενώ κάποια από αυτά εγκατέλειψαν. 

Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και, παρόλο που το «Optimum 3 – Samos Steamship» προηγείται στη γενική κατάταξη, τίποτα δεν έχει κριθεί. Απομένουν τρεις ιστιοδρομίες και ο συναγωνισμός από τα σκάφη ακολουθούν το ιστιοφόρο του ΝΟ Καλαμακίου είναι μεγάλος. Το «Pega», με το οποίο αγωνίζεται η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, και ήταν νικητής στη διοργάνωση του 2019, φιλοδοξεί να επιστρέψει στην πρώτη θέση του βάθρου. Ιδιαίτερα δυνατό είναι και εφέτος το «Banna Bioletta 4» του Γιώργου Συκάρη, με το πλήρωμα του οποίου τρέχει αυτή τη χρονιά ο πρωταθλητής τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης Στέλιος Σωτηρίου. 

Τα αποτελέσματα: Κατηγορία: Performance: Γενική κατάταξη: Optimum 3 – Samos Steamship (κυβερνήτες: Χ. Μαυρογιώργης, Β. Νικολόπουλος), Pega (Δ. Σουβαλτζής – Θ. Τσουλφάς), Banna Bioletta 4 (Γιώργος Συκάρης). 

Κατηγορία: Sport: Γενική Κατάταξη: Water Gipsy (Ιωάννης Μαραγκουδάκης), Κορμοράνος (Κωνσταντίνος Μανιουδάκης), Trinity (Walter Kraher).  

Η Καθημερινή είναι Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή