Μετατροπή του ΟΑΚΑ σε ολυμπιακό πάρκο

Μετατροπή του ΟΑΚΑ σε ολυμπιακό πάρκο

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες το πλάνο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΚΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετατροπή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ σε ολυμπιακό πάρκο, ανοιχτό για αθλητισμό αλλά και για την ψυχαγωγία των κατοίκων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε το master plan για τον εκσυγχρονισμό του. Το όλο σχέδιο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ, ενώ με την ανάπλαση του ΟΑΚΑ υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.

«Ενας χώρος πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού. Το όφελος θα είναι κοινωνικό. Το ΟΑΚΑ θα αποδοθεί πολύ καλύτερο στους Αθηναίους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που ανέφερε πως η βόρεια Αττική αποκτά έναν ακόμα χώρο πρασίνου.

«Με την ανάπλαση του ΟΑΚΑ θα δημιουργηθούν παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Το αθλητικό κέντρο, που σήμερα κοστίζει στον φορολογούμενο 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο, θα αποκτήσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε 3 χρόνια και θα καταστεί κερδοφόρο σε 5 χρόνια, έτσι ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί τουλάχιστον τη συντήρησή του», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

Οι πρώτες παρεμβάσεις θα αφορούν τη συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου και την επισκευή του κεντρικού στεγάστρου, στο οποίο δεν έχει γίνει η παραμικρή βελτίωση τα τελευταία 17 χρόνια. Εν συνεχεία θα ανακαινιστούν το κλειστό γυμναστήριο, το ποδηλατοδρόμιο, τα γήπεδα τένις, αλλά και ο περιβάλλων χώρος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή