Ολυμπιακοί Αγώνες: Λεπτές ισορροπίες στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λεπτές ισορροπίες στο Τόκιο

Περιορισμοί από το αυστηρό πρωτόκολλο. Ικανοποίηση για τις εγκαταστάσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις αναμετρήσεις σε σόφτμπολ και ποδόσφαιρο άρχισαν, από αγωνιστικής πλευράς, οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αύριο τα ξημερώματα θα αγωνιστούν οι Στέφανος Ντούσκος και Αννέτα Κυρίδου στην κωπηλασία, ενώ λίγες ώρες αργότερα θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης. Στο… μέτωπο του κορωνοϊού αυξάνονται τα κρούσματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση. Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις, όσοι εκπρόσωποι της χώρας μας βρέθηκαν σε αυτές δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Μόνον οι μάσκες, οι αποστάσεις ασφαλείας και το αυστηρό πρωτόκολλο δεν θυμίζουν διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Στους ολυμπιακούς αθλητικούς χώρους της Ιαπωνίας, πρωταθλητές από όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν το όνειρό τους. Για κάποιους όμως από αυτούς το ταξίδι στο ολυμπιακό όνειρο τελείωσε πριν αρχίσει. Αθλητές και αθλήτριες από Αμερική, Χιλή, Ουζμπεκιστάν και Ολλανδία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είναι σε καραντίνα και δεν θα τους επιτραπεί να αγωνιστούν. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν μπορούν να πάρουν μέρος. Τα θετικά κρούσματα έχουν προβληματίσει τους «ενοίκους» του Ολυμπιακού Χωριού, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ελληνική αποστολή. «Προσέχουμε πολύ. Δεν βγάζουμε τη μάσκα παρά μόνο στον χώρο όπου κάνουμε προπόνηση και μέσα στο δωμάτιο», δήλωσαν στην «Κ» οι Ελληνες αθλητές.

Χθες, ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε μέρος στην πρώτη επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ και τόσο ο ολυμπιονίκης όσο και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης ενθουσιάστηκαν από το στάδιο. Σήμερα τα ξημερώματα αναμενόταν να κάνει την πρώτη επίσημη προπόνηση στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. η Αννα Κορακάκη. Και οι δύο «χρυσοί» ολυμπιονίκες μας θα είναι σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης. Μαζί τους θα παρελάσουν και άλλοι από τους αθλητές μας που βρίσκονται στο ολυμπιακό χωριό. Την τελετή έναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 14 ηγέτες ξένων χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή