Τελικοί NBA: Η μοίρα έγραφε 4-2

Τελικοί NBA: Η μοίρα έγραφε 4-2

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Μπακς, με μπροστάρη τον «Greek Freak», περίμεναν μισόν αιώνα για να σηκώσουν για δεύτερη φορά το τρόπαιο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ, όμως το έκαναν με τον τρόπο που ήθελαν. Η κατάκτηση του τίτλου εκπλήρωσε ένα απωθημένο τους που κρατούσε οκτώ ολόκληρα χρόνια. Το «Bucks in six»…
Από τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν η ομάδα έκανε την ολική ανατροπή μέσα στο Φοίνιξ και γύρισε τη σειρά από το 0-2 στο 3-2, όλη η πόλη του Μιλγουόκι είχε σαν απαίτηση ο τίτλος να κριθεί στα έξι παιχνίδια, όπερ και εγένετο.

Η ιστορία του «Bucks in six» κρατούσε από το 2013. Ο τότε σταρ της ομάδας, Μπράντον Τζένινγκς, παραμονές των αγώνων για τα πλέι οφ με τους Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν Τζέιμς, είχε κάνει μια πρόβλεψη στην οποία απέτυχε παταγωδώς. «Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μάς έχουν ξεγραμμένους, αλλά μας βλέπω να κερδίζουμε στα έξι ματς», είχε πει, με το… ταμπλό να γράφει ένα πανηγυρικό 4-0 υπέρ των Χιτ. Ο Τζένινγκς αναχώρησε για άλλες πολιτείες, αλλά η ατάκα του έμεινε και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας. Τα «Ελάφια» με «Bucks in six» προκρίθηκαν στους τελικούς απέναντι στους Ατλάντα Χoκς (4-2) και σήκωσαν και το τρόπαιο του πρωταθλητή στο «Fiserv Forum».

Για να συμβεί αυτό, πάντως, χρειάστηκε το πάθος του Αντετοκούνμπο. Ολα τα προγνωστικά ήταν εις βάρος των Μπακς, από τη στιγμή που οι Σανς είχαν κάνει το 2-0 (118-105, 118-108) αξιοποιώντας την έδρα τους στους δύο πρώτους τελικούς.

Ο τραυματισμός του (υπερέκταση γονάτου) στο τέταρτο ματς των παιχνιδιών με τους Χοκς δεν αποδείχθηκε ικανός να του στερήσει τη συμμετοχή του στους τελικούς, στάθηκε όμως ικανός να αποπροσανατολίσει τους αντιπάλους του. Οι 42 πόντοι του, παρά την ήττα στο δεύτερο ματς, ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε. Στο «Game 3» οι 41 πόντοι του και τα 13 ριμπάουντ μετέτρεψαν σε… περίπατο την αναμέτρηση (120-100) υπέρ των Μπακς, που έκαναν το 2-1 και έμειναν «ζωντανοί».

Το «Game 4» αποδείχθηκε ίσως το πιο καθοριστικό, αφού κρίθηκε στο φινάλε (109-103), με τον Γιάννη, σπουδαίο αμυντικά (26 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ), να κάνει την εκπληκτική τάπα στον Εϊτον 1΄16΄΄ πριν από το τέλος, σφραγίζοντας τη νίκη και την ισοφάριση σε 2-2.

Σε ματς για γερά νεύρα, οι Μπακς «έσπασαν» την έδρα των Σανς κάνοντας το 3-2 (123-119), με τον Ελληνα άσο (32 π.) και τους Μίντλετον, Χόλιντεϊ να πετυχαίνουν συνολικά 88 πόντους. Ο θριαμβευτικός επίλογος γράφτηκε χθες τα ξημερώματα με το 105-98 και τους 50 πόντους του Γιάννη, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή