Τόκιο 2020: Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται πρώτοι – Οι πρωταθλητές μας μιλάνε στο kathimerini.gr

Τόκιο 2020: Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται πρώτοι – Οι πρωταθλητές μας μιλάνε στο kathimerini.gr

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λιγότερες από 12 ώρες οι πρώτοι Έλληνες αθλητές θα βρεθούν στους αγωνιστικούς στίβους με στόχο την επίτευξη των ονείρων τους. Ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου στην κωπηλασία και η Ευαγγελία Ψάρρα στην τοξοβολία θα ανοίξουν την… κουρτίνα των συμμετοχών για την ελληνική ολυμπιακή ομάδα. 

Οι κωπηλάτες μας θα αγωνιστούν στο Sea Forest Waterway στους προκριματικούς του σκιφ (02.30-06.00, ΕΡΤ1) και η κλήρωση ήταν θετική για τους αθλητές μας. Ο Στέφανος Ντούσκος κληρώθηκε στη 2η προκριματική σειρά (02.40) όπου ξεχωρίζει ο Νεοζηλανδός Πάρι. Στην ίδια σειρά βρίσκονται και ο Βάσκες από τον Άγιο Δομίνικο , ο Ριί από το Βανουάτου , ο Αντονιέλι από το Μονακό και ο Τόρες από το Περού. Στους προημιτελικούς προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά.  

«Δεν θα είναι δύσκολος αυτός ο αγώνας. Εγώ και ο Νεοζηλανδός ξεχωρίζουμε από αυτή τη σειρά. Οι προημιτελικοί θα είναι δύσκολοι. Σε ότι αφορά το κωπηλατοδρόμιο επειδή είναι δίπλα από τη θάλασσα έχει πολύ πλάγιο αέρα, κάτι που δεν είναι καλό», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Στέφανος Ντούσκος.   

Στις 03.40 θα αγωνιστεί η Αννέτα Κυρίδου στους προκριματικούς του σκιφ. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΘ θα πάρει μέρος στη 2η προκριματική σειρά όπου θα αντιμετωπίσει τη Νόμπλε από την Ουγκάντα, την Τσόου από το Τρινοντάντ, την Πο από την Σιγκαπούρη, την Πουσπουρ από την Ιρλανδία και τη Λεουγκα από το Μεξικό, αθλήτριες κατώτερης δυναμικότητας από την Ελληνίδα. Οι τρείς πρώτες περνάνε στους προημιτελικούς.  

Στις 03.00, στο γήπεδο της τοξοβολίας, θα αρχίσει το ατομικό γυναικών με τους αγώνες κατάταξης. Η Ευαγγελία Ψάρρα θα πάρει μέρος για 6η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Κάναμε την επίσημη προπόνηση και αύριο είναι οι αγώνες για την κατάταξη. Αισθάνομαι καλά, το γήπεδο είναι πολύ ωραίο, όπως και οι συνθήκες. Το μόνο μας πρόβλημα είναι η ζέστη σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία που μας δυσκολεύει όλους αφού αγωνιζόμαστε σε εξωτερικό χώρο», μας είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή