Τόκιο 2020: Οι πρώτες ελληνικές προκρίσεις – Οι πρωταθλητές μιλάνε στο kathimerini.gr

Τόκιο 2020: Οι πρώτες ελληνικές προκρίσεις – Οι πρωταθλητές μιλάνε στο kathimerini.gr

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισαν, από αγωνιστικής πλευράς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την ελληνική αποστολή. Οι πρωταθλητές της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος και Αννέτα Κυρίδου προκρίθηκαν στους προημιτελικούς στο μονό σκιφ, οι οποίοι θα διεξαχθούν τη Δευτέρα. 

Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν ο αθλητής που έκανε… πρεμιέρα για τα γαλανόλευκα χρώματα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο Sea Forest Waterway ο πρωταθλητής μας προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως πρώτος με χρόνο 6.59.49, ο οποίος αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στους προκριματικούς. Μάλιστα, μετά τα 1500 μ. κατέβασε ρυθμό για να κάνει οικονομία δυνάμεων καθώς είδε ότι έλεγχε την κούρσα. Άφησε στη δεύτερη θέση τον αθλητή της Νέας Ζηλανδίας Τζόρνταν Πάρι (7.04.45). Ο Πάρι είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία -23 ετών στο τετραπλό σκιφ.    

«Δεν ήταν δύσκολη η κούρσα. Βέβαια, περίμενα μεγαλύτερη κόντρα με τον Νεοζηλανδό. Από τη Δευτέρα όμως οι αγώνες θα είναι πιο δύσκολοι. Στον χώρο των κερκίδων υπήρχαν εθελοντές, συνοδοί κλπ. και τους άκουγα να φωνάζουν. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ότι δεν υπήρχαν θεατές», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Στέφανος Ντούσκος.    

Στους προημιτελικούς του αγωνίσματός της προκρίθηκε και η Αννέτα Κυρίδου. Με χρόνο 7.54.28 ήρθε 3η στη σειρά της. «Είμαι ικανοποιημένη. Έκανα οικονομία δυνάμεων. Για εμένα ήταν μία κούρσα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Καταλαβαίνεις την έλλειψη κόσμου αλλά δεν είναι κάτι που σε επηρεάζει. Είναι οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Στο Ολυμπιακό Χωριό είμαστε όλοι οι Έλληνες μαζί. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία», μας είπε η πρωταθλήτρια στο μονό σκιφ.      

Τους αγώνες των αθλητών μας παρακολούθησε και ο πρόεδρος της  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. «Είδα και τα δύο παιδιά. Πήγαν πολύ καλά και είναι ευχαριστημένα. Προκρίθηκαν εύκολα. Είναι ένα ελπιδοφόρο και καλό ξεκίνημα αλλά έχουμε ακόμη δρόμο», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Έλληνας «αθάνατος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή