ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Tόκιο 2020: Πρώτοι αποκλεισμοί αθλητών λόγω Covid-19 

Tόκιο 2020: Πρώτοι αποκλεισμοί αθλητών λόγω Covid-19 

Σε μία ολυμπιακή διοργάνωση της… κανονικότητας, όταν θα αναφερόμασταν σε θετικό κρούσμα και σε αποκλεισμούς αθλητών, τα περιστατικά θα είχαν σχέση με απαγορευμένες ουσίες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες όμως του νέου κορωνοϊού, οι περισσότεροι αποκλεισμοί αθλητών από αγώνες θα γίνουν εξαιτίας της Covid 19. Ήδη, η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» αποφάσισε η γυναικεία ομάδα μπιτς βόλεϊ της Τσεχίας να μην αγωνιστεί. 

Το ζευγάρι Χαρμάνοβα – Σλούκοβα θα δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την… καραντίνα. Οι αγώνες τους δεν θα διεξαχθούν (DNS) και οι αντίπαλοί τους θα πάρουν τους πόντους, σύμφωνα με τους κανονισμούς του μπιτς βόλεϊ. Οι υπόλοιποι αγώνες του τουρνουά δεν θα επηρεαστούν και θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί.  

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Τσεχίας έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας. Στη διοργάνωση δεν θα πάρει μέρος και ο Τσέχος ποδηλάτης Μίχαλ Σλέγκελ, ο οποίος, επίσης, έχει νοσήσει. Στην τσεχική αποστολή υπάρχουν, τουλάχιστον, έξι θετικά δείγματα.