Τόκιο 2020: Στον δεύτερο γύρο ο Παναγιώτης Γκιώνης

Τόκιο 2020: Στον δεύτερο γύρο ο Παναγιώτης Γκιώνης

Στον δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά του πινγκ πονγκ προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής και οδοντίατρος νίκησε με 4-0 τον Σέρβο Ζολτ Πέτε. Τα σετ: 11-6, 11-8, 11-9, 11-8. 

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά του πινγκ πονγκ προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής και οδοντίατρος νίκησε με 4-0 τον Σέρβο Ζολτ Πέτε. Τα σετ: 11-6, 11-8, 11-9, 11-8. 

«Επειδή γνωρίζω ότι, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προσπαθήσω για το καλύτερο», είχε δηλώσει στο kathimerini.gr ο Παναγιώτης Γκιώνης, και το απέδειξε κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα. Παρόλο που είχε απέναντί του έναν δύσκολο αντίπαλο ο ίδιος ήταν σταθερός και αποφασισμένος να συνεχίσει την πορεία του στην κορυφαία αθλητική γιορτή. 

Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει και πήρε την πρόκριση χωρίς να χάσει σετ. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Αιγύπτιος Αχμέντ Σαλέχ.   

«Ήταν πράγματι ένα καλό ματς από την πλευρά του Παναγιώτη. Παρουσιάστηκε πολύ έτοιμος. Έχει χάσει δύο φορές από τον Πέτε στο ομαδικό και το καλό για εμάς είναι ότι είδαμε χτες αυτά τα δύο ματς και αναλύσαμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Τα ολυμπιακά τουρνουά άλλωστε, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, έχουν πολύ άγχος για όλους τους αθλητές», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και συμπλήρωσε: «Ο Παναγιώτης μπήκε πολύ καλά από το πρώτο σετ, δεν έκανε λάθη και υπερίσχυσε. Τώρα έχουμε τον Αιγύπτιο Σαλέχ, που επίσης είναι βαρύς αθλητής, αλλά καλός και έμπειρος. Κρατάμε τα θετικά του πρώτου αγώνα, την καλή ψυχολογία και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και αύριο». Ο Βατσακλής έφτασε σήμερα τις τρεις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ισοφάρισε την επίδοση τον αείμνηστου Νίκου Κωστόπουλου (2000, 2004, 2008), ο οποίος μέχρι τώρα είχε τις περισσότερες συμμετοχές ως προπονητής.  

  • Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην ποδηλασία δρόμου με την 63η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρίχαρντ Καραπάζ (Εκουαδόρ)και ακολούθησαν οι Βόουτ Βαν Αέρτ (Βέλγιο) και Ταντέι Πογκάτσαρ (Σλοβενία). Στο μικτό τοξοβολίας, η ομάδα της Ν. Κορέας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή