Τόκιο 2020: Πρόσωπα και αθλήματα που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της Κυριακής

Τόκιο 2020: Πρόσωπα και αθλήματα που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της Κυριακής

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο νέος κορωνοϊός να προσπαθεί να μονοπωλήσει τη… δόξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές. Από τα παιδικά τους χρόνια φόρεσαν αθλητικά ρούχα και καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν για… πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά. Η διοργάνωση της Ιαπωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη κι ας δούμε κάποια από τα πρόσωπα και τα αθλήματα που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της Κυριακής. 

Ενόργανη Γυμναστική 

Στις 04.00 αρχίζουν οι προκριματικοί για την ενόργανη γυμναστική των γυναικών και, περίπου, στις 09.10 θα ανέβει στο πόντιουμ η Σιμόν Μπάιλς. Η 24χρονη Αμερικανίδα γυμνάστρια κατέκτησε στο Ρίο χρυσά μετάλλια στο ατομικό, στο ομαδικό, στο άλμα και στο έδαφος και χάλκινο στη δοκό. Στο Τόκιο θέλει να κατακτήσει για δεύτερη φορά το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. Μέχρι τώρα το έχει καταφέρει μόνο η Βέρα Τσασλάβσκα (1964, 1968). Διαθέτει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, κάτι που «υποχρέωσε» το twitter δημιουργήσει ένα emoji με την εικόνα της αθλήτριας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Η Αμερική διαθέτει ίσως το καλύτερο σύνολο αθλητριών στον κόσμο της ενόργανης.  

Ποδηλασία δρόμου 

Στην ποδηλασία δρόμου ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η «εμφύλια» σύγκρουση δύο αθλητριών από την Ολλανδία. Η Άννα Φαν Ντερ Μπρέγκεν το 2016 αναδείχθηκε «χρυσή» ολυμπιονίκης. Στο Τόκιο θέλει να κάνει δύο τα μετάλλια. Την ίδια επιθυμία όμως έχει και η συμπατριώτισσα της Μαριάν Βο που είχε ανεβεί στην υψηλότερη θέση του βάθρου στη διοργάνωση του Τόκιο.  

Συγχρονισμένες καταδύσεις 3μ. 

Οι αθλήτριες της Κίνας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μέχρι και το Τόκιο είναι πρωταγωνίστριες. Μαζί με την ολυμπιονίκη του 2016 Τινγκμάο Σιν αγωνίζεται η Χαν Γουάνγκ. Ιδιαίτερα δυνατή είναι και η ομάδα του Καναδά ενώ στους διεκδικητές μεταλλίων θα μπορούσαν να προστεθούν οι Ιταλίδες και οι Μεξικανές. 

Ιστιοπλοΐα 

Στη θαλάσσια περιοχή της Ενοσίμα αρχίζουν οι ιστιοδρομίες στα RSX (ανδρών – γυναικών) και στα LaserRadial. Ο Έλληνας Βύρωνας Κοκκαλάνης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους. Απέναντί του θα βρεθεί ο Κίραν Μπαντλόε (Ολλανδία) με τα τρία χρυσά από παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Ιταλός πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 Ματία Καμπόνι αλλά και ο Πολωνός Πιοτρ Μίσκα.  

Σκέιτμπορντ 

Αύριο το ανδρικό σκέιτμπορντ θα αποκτήσει τους πρώτους του ολυμπιονίκες. Το άθλημα κάνει «πρεμιέρα» στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα του Τόκιο αλλά διαθέτει ήδη τον «σταρ» του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον «Νίντζα» ή Νιτζάχ Χιούστον, ο οποίος έχει στη συλλογή του δεκάδες μετάλλια και διακρίσεις. Μένει να δούμε εάν σε αυτά θα προσθέσει σήμερα και κάποιο από Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Κολύμβηση 

400μ. μικτής ατομικής ανδρών 

Ο Σέτο Ντάγια είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο και τώρα θέλει να ακούσει τον εθνικό ύμνο μέσα στη χώρα του. Ο Ιάπωνας, πέρσι, είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα για τρεις μήνες διότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.  

400μ.μικτής ατομικής γυναικών 

Εκπλήξεις έκρυβαν οι προκριματικοί στα 400μ.μικτής ατομικής γυναικών και μένει να δούμε εάν θα γίνει το ίδιο και στον αυριανό τελικό. Η Αμερικανίδα Εμα Ουέγιαντ και με χρόνο 4:33.55 κατάφερε να πανηγυρίσει την πρωτιά στην κούρσα της. Αντίθετα το φαβορί, η Κατίνκα Χόζου από την Ουγγαρία, τερμάτισε μόλις στην 7η θέση (4:36.01) αλλά κατάφερε να προκριθεί. Καλούς χρόνους πέτυχαν η Βρετανή Εϊμι Γουίλμοτ και η Γιαπωνέζα Γιούι Οχάσι. 

400μ. ελευθ. 

Για τον αυριανό τελικό, ο Ιταλός Γκαμπριέλε Ντέτι έχει δηλώσει ότι θα φέρει τη χώρα του στο ολυμπιακό βάθρο του αγωνίσματος. Στο Ρίο ήταν 3ος. Στους προκριματικούς τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Γερμανός Χένινγκ Μπένετ Μιλάιτνερ, κάτι που θεωρήθηκε έκπληξη διότι ταξίδεψε στο Τόκιο με τη 10η επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες. Στα φαβορί συγκαταλέγεται και ο Αυστριακός Φέλιξ Άουμπεκ.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή