ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς 

Έστω και δύσκολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Φίλιπ Κόλσρλαιμπερ με 2-1 (6-3, 3-6, 6-3). Ο Έλληνας πρωταθλητής παρόλο που έμεινε πίσω με μπρέικ στο τρίτο σετ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να νικήσει τον 37χρονο Γερμανό. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του τενίστα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.    

Ο πρωταθλητής μας ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ, επέβαλε τον ρυθμό του και επικράτησε μέσα σε 35 λεπτά. Στο επόμενο σετ η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Γερμανός ανέβασε ρυθμό κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποδιοργανώσει τον κορυφαίο τενίστα μας. Ο Κολσρλάιμπερ ισοφάρισε και ο Τσιτσιπάς βρέθηκε… με την πλάτη στον τοίχο καθώς, όπως έχει πει, οι Ολυμπιακοί αποτελούν για αυτόν έναν από τους στόχους της χρονιάς.  

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε πίσω με μπρέικ αλλά πήρε τρία γκέιμ στη σειρά, κράτησε το σερβίς του και με μπρέικ στο επόμενο γκέιμ (5-3) απέκτησε την ευκαιρία να κατακτήσει το σετ. Έτσι, σφράγισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση μέσα σε μία ώρα και 50 λεπτά.  

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο.7 στον κόσμο) ηττήθη με 6-3, 6-4 από τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι.  

«Ο κόσμος μας λείπει γιατί δημιουργεί ατμόσφαιρα αλλά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει, θα προσαρμοστούμε στις συνθήκες που έχουμε. Θα συγκεντρωθούμε στο τένις», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στο Ολυμπιακό Χωριό, πρόσθεσε: «Μου αρέσει που συμβιώνω με τόσες προσωπικότητες από τον παγκόσμιο αθλητισμό».