Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Στη 2η θέση η Καραχάλιου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Στη 2η θέση η Καραχάλιου

Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και απομένουν ακόμη έξι κούρσες, ενώ τα μετάλλια θα κριθούν στην «κούρσα των μεταλλίων» του Σαββάτου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 24χρονη Βασιλεία Καραχάλιου συγκαταλέγεται στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στο Λέιζερ Ράντιαλ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας το αποδεικνύει. Ύστερα από τέσσερις κούρσες βρίσκεται στη 2η θέση του στόλου.

Με μία 6η θέση και μία πρωτιά η Ελληνίδα ιστιοπλόος βελτίωσε σήμερα τη θέση της στη γενική κατάταξη σε έναν ιστιοπλοϊκό στίβο όπου οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν προβλήματα στους αγωνιζόμενους. Βέβαια, ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και απομένουν ακόμη έξι κούρσες ενώ τα μετάλλια θα κριθούν στην «κούρσα των μεταλλίων» του Σαββάτου. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί δύο ιστιοδρομίες.

⇒ Διαβάστε επίσης: Τόκιο 2020: «Χρυσή» ολυμπιονίκης… μόλις 13 ετών

Στα RSX των ανδρών, ο Βύρων Κοκκαλάνης υποχώρησε στη 13η θέση (8, 17, 10, 5, (DNF), 10). Αυτό συνέβη διότι στην 5η κούρσα οι άνεμοι εξασθένισαν και πολλοί αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής μας, δεν κατάφεραν να τερματίσουν. Μένουν ακόμη έξι κούρσες.  

Στα RSX των γυναικών, και ύστερα από έξι κούρσες, η Κατερίνα Δίβαρη βρίσκεται στην 21η θέση (19, 19, 19, 20, 20 (23).

Ο Νίκος Μαυρομάτης 20ος στο σκιτ 

Ο πρωταθλητής μας στο σκιτ δεν κατάφερε αν προκριθεί στον τελικό του όπλου του. Ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με την 20η θέση στην κατάταξη (119/125). Εκτός τελικού έμειναν και οι Κύπριοι πρωταθλητές Δημήτρης Κωνσταντίνου και Γιώργος Αχιλλέως.

Ο Βίνσεντ Χάνκοκ μετά τα χρυσά μετάλλια στο Πεκίνο και στο Λονδίνο επέστρεψε και πάλι στην πρώτη θέση. Ο Αμερικανός σκοπευτής είχε 59/60 βολές στον τελικό, επίδοση που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ. Δεύτερος ήρθε ο Δανός Γέσπερ Χάνσεν (55/60 βολές) και 3ος ο Αμπντουλάχ Αλρασίντι από το Κουβέιτ με 46/50 βολές.

Στην 35η θέση ο Περικλής Ηλίας

Ο Περικλής Ηλίας δεν κατάφερε να κάνει μία κούρσα άξια των δυνατοτήτων του στην ορεινή ποδηλασία. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με την 35η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τόμας Πίντκοκ με χρόνο 1:25:14. Ο Ελβετός Ματίας Φλουκίγκερ ήρθε δεύτερος με είκοσι δευτερόλεπτα διαφορά (1:25:34). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισπανός Νταβίντ Βαλέρο Σεράνο, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1:25:48

Το βάθρο των νικητών στο κανό σλάλομ είχε και αθλητή ελληνικής καταγωγής. Ο Σιδέρης Τασιάδης με τα χρώματα της Γερμανίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό συνέλεξε ο Σλοβάκος Μπέντζαμιν Σάβσεκ και το ασημένιο ο Τσέχος Λούκας Ρόχαν. 

Οι Βρετανοί Τόμας Ντέιλι και Μάτι Λι εντυπωσίασαν στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων 10μ. ανδρών και με 471,81 βαθμούς ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου. Η Κίνα με τους Γουάν Κάο και Αϊσέν Τσεν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (470,58), ενώ οι Ρώσοι Αλεκσάντρ Μπόνταρ και Βίκτορ Μινιμπάεφ (439,92) πήραν το χάλκινο.

Στο σκιτ των γυναικών (σκοποβολή), η Άμπερ Ίνγκλις (ΗΠΑ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 56/60 βολές στον τελικό του αγωνίσματος, επίδοση που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ομαδικό του 2018 άφησε στη δεύτερη θέση της «χρυσή» ολυμπιονίκη του 2016, την Ιταλίδα Ντιάνα Μπακόζι, και στην 3η την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, την Κινέζα Μενγκ Γουέι με 46/60 βολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή