Ολυμπιακοί Αγώνες: Στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Νίκησε άνετα τον Αμερικανό Τιαφό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Νίκησε άνετα τον Αμερικανό Τιαφό

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο πήρε… εκδίκηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την ήττα στο Γουίμπλεντον.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, με το εθνόσημο στο στήθος, νίκησε τον Φράνσις Τιαφό με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού Ουμπέρ – Κετσμάνοβιτς. 

Η αναμέτρηση Τσιτσιπά – Τιαφό, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας, διεξήχθη σε κλειστό γήπεδο. Ο «Τσιτσιφάστ» από την αρχή του παιχνιδιού ήταν εκπληκτικός. Πίεσε τον αντίπαλό του, ήταν συγκεντρωμένος και δεν θύμιζε σε τίποτα τον τενίστα που ηττήθη από τον Αμερικανό στον πρώτο γύρο του βρετανικού τουρνουά. Στην αρχή του παιχνιδιού έσβησε το μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του, κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 1-0 σε 38 λεπτά.       

Εκπληκτικό ήταν το παιχνίδι του πρωταθλητή μας και στο 2ο σετ. Στο 5ο γκέιμ πέτυχε μπρέικ και, χωρίς να αφήσει περιθώρια στον Αμερικανό, με σωστή διαχείριση δυνάμεων, πέτυχε τη νίκη που του έδωσε την πρόκριση. Ήταν η 2η νίκη του απέναντι στον Αμερικανό και η 42η στο 2021.  

«Η αφοσίωση μου στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά πολύ ψηλά. Αυτό με έκανε να παίξω σήμερα ένα καλό τένις. Μου αρέσει η διοργάνωση, μου αρέσει που είμαστε όλοι μαζί σε ένα χωριό. Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το κλίμα που επικρατεί είναι κάτι μοναδικό. Είναι μεγάλη τιμή μου που μπορώ και εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στο μεταξύ, δύσκολη θα είναι η πρώτη αναμέτρηση για Τσιτσιπά – Σάκκαρη στο διπλό. Κληρώθηκαν με τους Καναδούς Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ – Γκάμπι Νταμπρόβσκι, δύο «σπεσιαλίστες» σε παιχνίδια διπλού. Μάλιστα, η Καναδή έχει και δύο τίτλους γκραν σλαμ από μικτό.  

  • Ο Αλέξης Ντανατσίδης αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ηττήθη με τρεις ποινές από τον Καναδό Αντουάν Βαλόις Φορτιέ.    
  • Εντυπωσίασαν οι Βρετανοί αθλητές στα 200μ. ελευθ. Ο Τομ Ντιν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 1.44.22, με δεύτερο τον συμπατριώτη του Ντάνκαν Σκοτ με 1.44.26 και 3ο τον Βραζιλιάνο Φερνάντο Σέφερ με 1.44.66.  
  • Η Κέιλι ΜακΚίοουν από την Αυστραλία πρώτευσε στα 100μ. υπτ. με 57.47, χρόνος που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ ενώ πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η ίδια (57.45) από τις 13 Ιουνίου. Δεύτερη ήρθε η Κάιλι Μάσε από τον Καναδά (57.72) και 3η η Ρέγκαν Σμιθ από την Αμερική (58.05).   
  • Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στα 100μ. υπτ. Ο Εβγκένι Ρίλοφ πήρε τη νίκη στην τελευταία… χεριά. Πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης με 51.98, αφήνοντας στη 2η θέση τον συμπατριώτη του Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (52.00) και στην 3η τον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι (52.19).  
  • Η 17χρονη Λίντια Τζέικομπ (ΗΠΑ) έκανε την έκπληξη στα 100μ. προσθ. Πήρε την πρώτη θέση με 1.04.95. Η Τατιάνα Σενμέικερ από τη Ν. Αφρική ήρθε 2η με 1.04.22 και η Λίλι Κινγκ 3η με 1.05.54. Η Κινγκ από τις ΗΠΑ θεωρείτο φαβορί

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή