Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή εμφάνιση Γκιώνη – Έμεινε εκτός πρόκρισης για έναν πόντο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή εμφάνιση Γκιώνη – Έμεινε εκτός πρόκρισης για έναν πόντο

Παρά τα 41 χρόνια του, αντιμετώπισε τον Κορεάτη με… αντοχή εφήβου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις για ένα πόντο ο Παναγιώτης Γκιώνης έμεινε μακριά από την πρόκριση στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ. Ύστερα από μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουγκ, ηττήθη με 4-3. Τα σετ: 11-7, 7-11, 11-8, 12-10, 10-12, 6-11, 12-14.

⇒ Διαβάστε επίσης: Στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Νίκησε άνετα τον Αμερικανό Τιαφό

Κάθε ήττα «πονάει» έναν αθλητή. Αυτή η ήττα όμως θα… στοιχειώσει τον Παναγιώτη Γκιώνη γιατί βρέθηκε πολύ κοντά στο όνειρό του. Παρά τα 41 χρόνια του, αντιμετώπισε τον Κορεάτη με… αντοχή εφήβου. Έκανε… κατάθεση ψυχής στο τραπέζι του πινγκ πονγκ προηγήθηκε με 3-1 στα σετ και 10-4 στους πόντους του Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουγκ, νούμερο 10 του απλού, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 4-3 και δεν μπόρεσε να φτάσει στο καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αναμέτρηση κράτησε 1 ώρα και 17 λεπτά. Τα συνεχόμενα δύο σετ που του πήρε ο Κορεάτης εκνεύρισαν τον πρωταθλητή μας, κάτι που φάνηκε στο τελευταίο σετ. Ο Κορεάτης έπαιξε πολύ δυνατά και απέκτησε το πρώτο ματς μπολ και ο Γκιώνης ισοφάρισε με καταπληκτικές άμυνες. Στη συνέχεια είχε εκείνος ματς μπολ με 11-10 (υπέροχο πλάγιο κόψιμο) και 12-11 (από το σερβίς του), όμως ο Τζεούνγκ είχε πάλι την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση να βγάλει επιθέσεις σε πολύ δύσκολα σημεία και να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Ο Γκιώνης αποκλείστηκε για τέταρτη φορά από Ασιάτη αντίπαλο σε ολυμπιακό τουρνουά και για 3η με σκορ 4-3.

«Στο τελευταίο σετ τα είχα δώσει όλα. Είχα κουραστεί πάρα πολύ. Έτσι όπως έχασα είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω. Τέτοια ήττα δεν έχω ξανακάνει στη ζωή μου. Ήμουν πολύ κοντά στον Κορεάτη. Τον κοίταξα στα μάτια. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που έπαιξα αλλά ο τρόπος που έχασα θα με κάνει να κάνω τρεις ημέρες για να κοιμηθώ», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Γκιώνης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή