Ολυμπιακοί Αγώνες: Ισόπαλη η εθνική πόλο με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ισόπαλη η εθνική πόλο με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία

Είχε προηγηθεί με 6-2 σε ένα... μαγικό τρίτο οκτάλεπτο, αλλά ισοφαρίστηκε

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πρόσθεσε στο… ολυμπιακό βιογραφικό της ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση στο Τόκιο. Έφερε την Τρίτη ισοπαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία (6-6), χάρη σε ένα «μαγικό» τρίτο οκτάλεπτο όπου οι διεθνείς μας είχαν ένα σερί 4-0.

Κατά το πρώτο οκτάλεπτο, ο Αϊκάρντι «άνοιξε» τον «λογαριασμό» για την Ιταλία. Στη συνέχεια, ο Βλαχόπουλος έδωσε τη μπάλα στον Μουρίκη και οι διεθνείς μας ισοφάρισαν σε 1-1. Στο δεύτερο οκτάλεπτο και πάλι η Ιταλία μπήκε στη θέση του «οδηγού» με τον Λουόγκο, για να απαντήσει η ελληνική ομάδα με τον Παπαναστασίου. Οι άμυνες των δύο συγκροτημάτων κράτησαν την ισοπαλία μέχρι και την έναρξη του 3ου οκταλέπτου. Και εκεί άρχισαν τα «μαγικά» οκτώ λεπτά της εθνικής μας. Με τέρματα από Γενηδουνιά, Καπότση, Αργυρόπουλο και Βλαχόπουλο η «γαλάζια αρμάδα» μπήκε μπροστά με 6-2.

Κατά την τέταρτη περίοδο, η πίεση από τους Ιταλούς ήταν ασφυκτική. Η Ιταλία κέρδισε πέναλτι και μείωσε με τον Φιλιόλι, ο οποίος σημείωσε ακόμη ένα τέρμα στον παίκτη παραπάνω. Η εντυπωσιακή απόκρουση του Ζερδεβά σε σουτ του Φιγκάρι διατήρησε το 6-4, αλλά ο Αϊκάρντι έκανε το 5-6. Σε εκείνο το σημείο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με αποβολή, μετά τον Βλαχόπουλο, και τον Γενηδουνιά.

Διαβάστε ακόμη: Θρίαμβος επί της πανίσχυρης Ουγγαρίας με 10-9

Ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα η Ιταλία ισοφάρισε με γκολ του Ετσενίκε στον παίκτη παραπάνω. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά. Οι Ιταλοί έφτασαν πολύ κοντά για να επικρατήσουν αλλά η άμυνα της εθνικής δεν τους άφησε. Ο Αργυρόπουλος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δίχτυα στα τελευταία δευτερόλεπτα και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 6-6.     

Την προσεχή Πέμπτη οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσουν την Ιαπωνία.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή