Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη από την Ουκρανή Σβιτολίνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη από την Ουκρανή Σβιτολίνα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Ελίνα Σβιτολίνα με 1-2 σετ (5-7, 6-3, 6-4) και έμεινε εκτός της συνέχειας του ολυμπιακού τουρνουά τένις στο μονό.

Τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε στο δεύτερο σετ και ο εκνευρισμός της, ο οποίος προκλήθηκε από τα λάθη των εποπτών των γραμμών, ήταν δύο από τις βασικές αιτίες της ήττας.   

Η Ελίνα Σβιτολίνα ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα του πρώτου σετ. Με πολύ καλό σερβίς και επωφελούμενη από τα λάθη της Σάκκαρη έφτασε να προηγείται με 4-1. Κι εκεί που έδειχνε ότι όλα είχαν κριθεί η πρωταθλήτρια Ελλάδος έδειξε ότι δεν συγκαταλέγεται τυχαία μέσα στις καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Ανέβασε την απόδοσή της, απέφυγε τα λάθη, πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά, έκανε δύο μπρέικ και έφερε το παιχνίδι στο 5-4. Επικράτησε με 6-5, σε ένα σετ που διήρκεσε 67 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, η Σβιτολίνα διατήρησε το σερβίς της και προηγήθηκε με 2-1. Στο τρίτο γκέιμ τα πολλά λάθη της Σάκκαρη και ο εκνευρισμός της βοήθησαν την Ουκρανή να κάνει το 3-1, και, μετά, το 4-1. Η συνέχεια όμως δεν θύμισε σε τίποτα το πρώτο σετ. Παρά την προσπάθεια της Σάκκαρη να επαναλάβει μία ανατροπή ανάλογη με αυτή του πρώτου σετ, η Σβοτολίνα επικράτησε με 6-3 και ισοφάρισε τα σετ.          

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε στο πρώτο γκέιμ του 3ου σετ αλλά η Σβιτολίνα ισοφάρισε και πέρασε μπροστά, αρχικά με 2-1 και ύστερα με 3-1. Η πρωταθλήτριά μας μείωσε με λαβ σέρβις γκέιμ  και η αναμέτρηση διαμορφώθηκε σε 3-3. Με συνεχόμενα μπρέικ και εκμεταλλευόμενη τον εκνευρισμό της Ελληνίδας, η 6η στην παγκόσμια κατάταξη τενίστρια προηγήθηκε με 5-3, για να μειώσει η Σάκκαρη σε 4-5. Η προσπάθεια της Σάκκαρη να «σπάσει» το σερβίς της αντιπάλου της δεν είχε αίσιο τέλος και η πορεία της ολοκληρώθηκε στους 16 του ολυμπιακού τουρνουά στο μονό. Θα αγωνιστεί στο διπλό μικτό με τον Στέφανο Τσιτσιπά.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή