ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καραχάλιου και Μιτάκης στην πρώτη δεκάδα

olympiakoi-agones-karachalioy-kai-mitakis-stin-proti-dekada-561447313

Στην πρώτη δεκάδα των ιστιοπλοϊκών τους κατηγοριών βρίσκονται οι Βασιλεία Καραχάλιου και Γιάννης Μιτάκης. Η πρωταθλήτρια των Λέιζερ Ράντιαλ είναι στην 7η θέση (6 κούρσες) και ο πρωταθλητής των Φινν, ύστερα από δύο κούρσες, έχει πλασαριστεί στην 6η θέση.

Στην Ενοσίαμα άρχισαν σήμερα οι κούρσες και στα Φινν. Ο Γιάννης Μιτάκης είχε μία εκπληκτική πρώτη κούρσα στην οποία πλασαρίστηκε δεύτερος ενώ στη 2η κατετάγη 13ος. Στις κούρσες υπήρξε διακοπή για λίγη ώρα διότι κάποιοι ιστιοπλόοι δεν είχαν τοποθετήσει σωστά τα αυτοκόλλητα στα σκάφη τους.  

Η σημερινή ημέρα δεν ήταν καλή για την Βασιλεία Καραχάλιου. Πλασαρίστηκε 21η και στις δύο ιστιοδρομίες, κάτι που είχε ως συνέπεια να πέσει στην 7η θέση της γενικής κατάταξης των Λέιζερ Ράντιαλ. Μένουν ακόμη τέσσερις ιστιοδρομίες και η κούρσα των μεταλλίων.

Αύριο θα αρχίσουν τις προσπάθειές τους και οι ιστιοπλόοι στα 470. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα διεξαχθούν οι πρώτες κούρσες σε άνδρες και γυναίκες. Τη χώρα μας εκπροσωπούν οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής και η «χρυσή» ολυμπιονίκης Αιμιλία Τσουλφά με τη νεαρή Αριάδνη Σπανάκη.