Ράλλυ Αιγαίου: Μπουνάτσες και φουρτούνες διεξήχθη η εφετινή διοργάνωση web

Ράλλυ Αιγαίου: Μπουνάτσες και φουρτούνες διεξήχθη η εφετινή διοργάνωση web

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάθε Ράλλυ Αιγαίου έχει τη δική του ταυτότητα», λένε η παλαιοί ιστιοπλόοι, και αυτό το επιβεβαίωσε και το εφετινό. Η 58η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ολοκληρώθηκε με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και να… προκαλούν τους ιστιοπλόους σε κάθε ιστιοδρομία. Το «Optimum 3 – Samos Steamship» του ΝΟ Καλαμακίου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς επικράτησε σε όλες τις κούρσες, και με τις μπουνάτσες και με τις φουρτούνες. 

Κατά τη διάρκεια των αγώνα διεξήχθησαν πέντε κούρσες. Οι πρώτες ιστιοδρομίες από το Φάληρο μέχρι την Τήνο και από εκεί στα Ψαρά διεξήχθησαν με, πρωτοφανή για την εποχή, μπουνάτσα. Τα πληρώματα «ξόδεψαν» πολλές ώρες στη θάλασσα αναζητώντας αέρα. Στο ακριτικό νησί όμως του Κωνσταντίνου Κανάρη το αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι έκανε την εμφάνισή του με αποτέλεσμα οι τελευταίες δύο ιστιοδρομίες να πραγματοποιηθούν με δυνατούς ανέμους.  

«Πετύχαμε τον στόχο μας και διατηρήσαμε τον τίτλο που είχαμε κατακτήσει πέρυσι. Παράλληλα καταφέραμε να νικήσουμε με πέντε πρωτιές, κάτι το οποίο είχαμε κάνει και το 2013. Πιστεύουμε ότι η τόσο ξεκάθαρη επικράτηση οφείλεται στο ότι πριν από λίγες ημέρες αγωνιστήκαμε στον μεγάλο διεθνή αγώνα του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης «AEGEAN 600», και, έτσι, τόσο το σκάφος, όσο και το πλήρωμα ήταν έτοιμα για να αντιμετωπίσουν όλες τις συνθήκες που συναντήσαμε σε αυτόν τον αγώνα», δήλωσαν οι κυβερνήτες του «Optimum 3 – Samos Steamship» Βαγγέλης Νικολόπουλος και Χάρης Μαυρογιώργης. 

Δεύτερο στη γενική κατάταξη ήρθε το «PEGA», της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, με κυβερνήτες τον Δημήτρη Σουβαλτζή και τον Θοδωρή Τσουλφά. Το πλήρωμα του σκάφους κατάφερε, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κούρσας, να τερματίσει το σκάφος παρόλο που είχε σπάσει η μάτσα, κάτι που αποτελεί ένδειξη ναυτοσύνης και γνώσεων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απονομή του τροπαίου στο «PEGA» η εκδήλωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου φορτίστηκε συγκινησιακά καθώς η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αφιέρωσε τη νίκη στον ολυμπιονίκη και καθηγητή της σχολής Λεωνίδα Πελεκανάκη, ο οποίος νικήθηκε από τον κορωνοϊό. Τρίτο στη γενική βαθμολογία της ίδιας κατηγορίας ήρθε το σκάφος «Bana Bioletta 4» με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη. Στην κατηγορία των  Sport πρώτευσε το «Water Gipsy» με κυβερνήτη τον Ιωάννη Μαραγκουδάκη.  

«Το «58ο Ράλλυ Αιγαίου» ολοκληρώθηκε κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Ελπίζουμε ότι την επόμενη χρονιά η νόσος να αποτελέσει παρελθόν ώστε να επανέλθουμε στις κανονικές στιγμές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης. 

Η εφετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών, και το ολοκαύτωμα της. Κατά τη διάρκεια παραμονής των ιστιοφόρων στο ακριτικό νησί πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις, που ήταν αφιερωμένες στην επέτειο.   

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν και ¨Η Καθημερινή”

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή