«Γεμίζει» την άμυνα με Σάρλια ο Παναθηναϊκός

«Γεμίζει» την άμυνα με Σάρλια ο Παναθηναϊκός

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καλές συστάσεις, γεμάτες χρονιές και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον έρχεται στον Παναθηναϊκό ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ως επιπλέον λύση πίσω από τους Βέλεθ και Σένκεφενλντ, που έχουν (θεωρητικό) προβάδισμα για βασικοί στόπερ. Ο 24χρονος Κροάτης αγωνίστηκε πέρυσι στην Ανκαραγκουτσού, η οποία τον είχε αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έναντι 350.000 ευρώ, αλλά λόγω του υποβιβασμού και των πολλών χρεών της δεν μπόρεσε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Εκεί «μπήκε σφήνα» ο Παναθηναϊκός και τον απέκτησε ως ελεύθερο, μετά τις συστάσεις του Ντιν Κλάφουριτς, προπονητή του παλαιότερα στη Σλάβεν και φίλου του Γιοβάνοβιτς από το πέρασμά τους στην Κύπρο. 

Παρά το ύψος του (1,89 μ.) ο Σάρλια θεωρείται γρήγορος αμυντικός, με δυνατότητα να παίζει και δεξιός και αριστερός στόπερ.  Με εξαίρεση ένα χτύπημα στον αστράγαλο που του στοίχισε πριν από ενάμιση χρόνο τη θέση του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία πρόλαβε να παίξει 11 φορές στο πρωτάθλημα Ρωσίας και μία στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς. Είναι από 19 χρόνων επαγγελματίας και είχε θέση βασικού στις ομάδες του. 

Στην Ανκαραγκουτσού ήταν συμπαίκτης του Κίτσιου και μέτρησε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Τουρκίας, με ένα γκολ. Το προηγούμενο εξάμηνο είχε 22 συμμετοχές στην Κασίμπασα ως δανεικός από την ΤΣΣΚΑ. Ο Σάρλια αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για να υπογράψει –μάλλον– διετές συμβόλαιο. Σύντομα θα ακολουθήσει η απόκτηση ενός εξτρέμ και ενός δημιουργικού μέσου.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή