Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς από τον Γάλλο Ουμπέρ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς από τον Γάλλο Ουμπέρ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στην αναμέτρηση με τον Ούγκο Ουμπέρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του απλού στο τένις

Σε μία αναμέτρηση με ζέστη και υγρασία, ο Γάλλος πρωταθλητής επικράτησε με 2-1 (2-6, 7-6, 6-2) ενώ στην ολοκλήρωση του δεύτερου σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τραυματίστηκε στο πόδι.  

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός. Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γάλλο αντίπαλό του και έφτασε εύκολα στο 6-2 μέσα σε 32 λεπτά. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική και η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Ο Γάλλος μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και πήρε το πρώτο γκέιμ. Ο Στέφανος ισοφάρισε αλλά και πάλι ο Ουμπέρ πέρασε μπροστά. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το 6-6. Ο Γάλλος προηγείτο, ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε και ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. 

Στο τάι μπρέικ και οι δύο αθλητές διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το 3-3 αλλά ο Ουμπέρ με τρεις συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το σκορ σε 6-3 και στη συνέχεια κατέκτησε το γκέιμ με 7-6 ενώ σε εκείνο το σημείο ο πρωταθλητής μας δεν πάτησε καλά και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους.    

Παρά τον τραυματισμό στο πόδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε και στο 3ο σετ. Προηγήθηκε στα γκέιμ αλλά ο Ουμπέρ ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με 5-1, για να μειώσει ο Έλληνας πρωταθλητής σε 2-5. Ο Γάλλος αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος ενώ είχε και την εύνοια της τύχης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έσβησε» τρία ματς πόιντ του αντιπάλου του αλλά ο Γάλλος πήρε την πρόκριση με 2-1 και θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοβ (Ρωσία).  

Μένει να δούμε εάν ο τραυματισμός θα αφήσει τον Τσιτσιπά να αγωνιστεί με τη Μαρία Σάκκαρη στο διπλό. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να αρχίσει σε λίγη ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή