Με δύσκολες καιρικές συνθήκες και τον αέρα να επηρεάζει τους κωπηλάτες, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου πέτυχαν έναν θρίαμβο στους ημιτελικούς στη δίκωπο.
Προκρίθηκαν στις έξι κορυφαίες αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ήδη ολυμπιονίκες, και την αύριο θα προσπαθήσουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα: αυτό για το βάθρο.
Οι νεαρές πρωταθλήτριες αγωνίστηκαν απέναντι σε ολυμπιονίκες και παγκόσμιες πρωταθλήτριες, σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο στον κόσμο, και προκρίθηκαν ως πρώτες στη σειρά τους.
Λίγο αργότερα το ζευγάρι από τη Ν. Ζηλανδία βελτίωσε την παγκόσμια επίδοση αλλά οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου συγκαταλέγονται στα κορυφαία πληρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Στα τελευταία μέτρα μας ανέβηκε η αδρεναλίνη και τα δώσαμε όλα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο στόχος μας ήταν να φύγουμε μπροστά από την αρχή αλλά δεν τα καταφέραμε. Ευτυχώς αυτό το πετύχαμε ύστερα από λίγο», δήλωσε στο kathimerini.gr η Μαρία Κυρίδου.
Στον αυριανό τελικό, οι αθλήτριές μας θα είναι στην 3η διαδρομή. Στην πρώτη εξάδα βρίσκονται και τα ζευγάρια από Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία (με τη σημαία της Ολυμπιακής Επιτροπής) και Ισπανία. Πρόκειται για αθλήτριες μεγαλύτερες σε ηλικία και πολύ πιο έμπειρες. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες είναι οι νεότερες στην εξάδα. Η Μαρία γεννήθηκε το 2001 και η Χριστίνα το 2000.
«Είμαστε περήφανες που το καταφέραμε. Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Το θέλαμε τόσο πολύ πριν από την κούρσα να το πετύχουμε και δεν το πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε», μας είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.
- Στα 200μ. πεταλούδας, ο Κριστόφ Μίλακ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Με 1:51.25, κατέρριψε το ολυμπιακό ρεκόρ του Μάικλ Φελπς από το Πεκίνο, αφήνοντας 2,5 δευτερόλεπτα πίσω του τον Ιάπωνα Τομόρου Χόντα, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 1:53.73. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ιταλός Φεντερίκο Μπουρντίσο με 1:54.45.
- Η Αριάρνε Τίτμους μετά το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. κατέκτησε το χρυσό και στα 200μ. ελεύθ. Με 1.53.50 πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ ενώ το φαβορί η Λεντέκι τερμάτισε 5η. Η Σιόμπαν Χάουγκι από το Χονγκ Κονγκ ήρθε 2η με ρεκόρ Ασίας (1:53.92). Στην 3η θέση του βάθρου η Καναδή Πένι Ολεκσιακ με 1:54.70.
- Στο τετραπλό σκιφ, η Κίνα κατέκτησε το χρυσό στο τετραπλό σκιφ κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ (6.05.13), με δεύτερη η Πολωνία και τρίτη την Αυστραλία. Στο τετραπλό σκιφ πρώτευσε η Ολλανδία με παγκόσμιο ρεκόρ (5.32.03) και ακολούθησαν Μ. Βρετανία και Αυστραλία. Τετράκωπος: Άνδρες: Αυστραλία, Ρουμανία, Ιταλία. Γυναίκες: Αυστραλία, Ολλανδία, Ιρλανδία. Διπλό σκιφ: Ανδρες: Γαλλία, Ολλανδία, Κίνα. Γυναίκες: Ρουμανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία.
- Η Ολλανδή Ανεμίκ Βαν Φλέουτεν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της ατομικής χροομέτρησης στην ποδηλασία δρόμου. Δεύτερη ήρθα η Μάρλεν Ρέουζερ (Ελβετία) και στην 3η η χρυσή ολυμιονίκης του Ρίο Άνα Βαν Ντερ Μπρέγκεν.