ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το άγχος νίκησε τη Σιμόν Μπάιλς – Αποχώρησε και από το ατομικό

Η αθλήτρια σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Σιμόν Μπάιλς, δεν θα υπερασπιστεί το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό που κατέκτησε στο Ρίο.

olympiakoi-agones-to-agchos-nikise-ti-simon-mpails-amp-8211-apochorise-kai-apo-to-atomiko-561448624

Η αθλήτρια σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Σιμόν Μπάιλς, δεν θα υπερασπιστεί το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό που κατέκτησε στο Ρίο.

Το άγχος, ύστερα από την πτώση της στο άλμα στο σύνθετο ομαδικό, την κατέβαλε και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γυμναστικής των ΗΠΑ στο twitter, δεν θα αγωνιστεί στο ατομικό. 

Η Σιμόν Μπάιλς είναι μία από τις «σταρ» των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στο Ρίο, εκτός από την πρωτιά στο σύνθετο ατομικό, κατέκτησε χρυσά στο ομαδικό, το άλμα και το έδαφος και χάλκινο στη δοκό.

Έχει 19 χρυσά μετάλλια, τρία ασημένια και τρία χάλκινα από παγκόσμια πρωταθλήματα. Στο Τόκιο ήθελε να κατακτήσει για δεύτερη φορά το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. Μέχρι τώρα το έχει καταφέρει μόνο η Βέρα Τσασλάβσκα (1964, 1968). Το άγχος όμως για έναν τραυματισμό της… έκοψε τα πόδια.  

«Η Μπάιλς θα αξιολογήσει για να δει αν μπορεί να λάβει μέρος σε άλλα ατομικά που βρίσκονται ακόμα μπροστά. Εξακολουθεί να έχει προκριθεί για τέσσερις τελικούς που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση της Αμερικανικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.  

Η Σιμόν Μπάιλς διαθέτει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, κάτι που «υποχρέωσε» το twitter δημιουργήσει ένα emoji με την εικόνα της αθλήτριας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά