Κοίταξε στα μάτια και την Ιταλία

Κοίταξε στα μάτια και την Ιταλία

Η εθνική πόλο, μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας, αναδείχθηκε ισόπαλη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα επιτυχιών αλλά και χαμένων ευκαιριών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή για τα μέλη της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας που βρέθηκαν σε στάδια, γήπεδα, πισίνες και θαλάσσιους στίβους της Ιαπωνίας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι επιτυχίες συνδυάστηκαν με χαμένες ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι αθλητές μας που ολοκλήρωσαν το ταξίδι στο ολυμπιακό όνειρο σε μια διοργάνωση όπου τα πάντα θυμίζουν την πανδημία.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έφερε ισοπαλία με την Ιταλία (6-6) και παρέμεινε αήττητη στον όμιλό της. Στην περίπτωση των «δελφινιών» μας η επιτυχία συνδυάζεται με τη χαμένη ευκαιρία να νικήσουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμα μία υπερδύναμη από το παγκόσμιο πόλο, κάτι που επισήμανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος. «Χάσαμε μια ευκαιρία να τους κερδίσουμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κρατάμε, όμως, όλα τα θετικά από αυτό το παιχνίδι. Κρατάμε το “6” στην άμυνα. Κρατάμε ότι δεν φοβηθήκαμε ούτε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, μια ομάδα με τεράστιες περγαμηνές, από τις κορυφαίες στο τουρνουά. Οπως δεν φοβηθήκαμε και την Ουγγαρία στην πρεμιέρα. Κι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να το διατηρήσουμε και στη συνέχεια», υπογράμμισε.  

Οταν είσαι 41 ετών, αγωνίζεσαι σαν έφηβος απέναντι σε έναν κορυφαίο αθλητή από το παγκόσμιο πινγκ πονγκ και η ήττα έρχεται στις… λεπτομέρειες, τότε η εμφάνισή σου θεωρείται επιτυχημένη. Για τον Παναγιώτη Γκιώνη, όμως, θα θυμίζει πάντα τη χαμένη ευκαιρία που είχε προκειμένου να προκριθεί για πρώτη φορά στους «16» ενός ολυμπιακού τουρνουά. Ενός ολυμπιακού τουρνουά που, εκτός απροόπτου, θα είναι το τελευταίο του. 

Μία χαμένη ευκαιρία αποτέλεσε για τη Μαρία Σάκκαρη η αναμέτρηση με την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα. Η τενίστριά μας κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, εκνευρίστηκε με τα λάθη των εποπτών των γραμμών, υπέπεσε σε πολλά λάθη και η ήττα με 7-5, 3-6, 4-6 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.  

Στην κολύμβηση, ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να φτάσει τους προσωπικούς χρόνους του στα 100 μ. ελεύθερο και κατετάγη 18ος. Ο Δημήτρης Μάρκου στα 800 μ. ελεύθερο ήρθε 26ος.

Στην Ενοσίμα, ο Γιάννης Μιτάκης έκανε ελπιδοφόρο ξεκίνημα στα Φινν. Υστερα από δύο κούρσες βρίσκεται στην 6η θέση. Αντίθετα, η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε από τη 2η στην 7η ύστερα από δύο 21ες θέσεις.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αποτέλεσαν τη μεγάλη, χαμένη ευκαιρία για την Ευαγγελία Πλατανιώτη που, όπως είχε αποδείξει στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης νόσησε με COVID-19 και δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο. Θα αγωνιζόταν στο ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου. Ετσι η χώρα μας δεν θα έχει εκπροσώπους στο ντουέτο. Αντίθετα, το ομαδικό θα πάρει μέρος καθώς υπάρχει αντικαταστάτρια. 

Η συνέλευση στην Ελλάδα

Από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Ελλάδα η 25η γενική συνέλευση της Διεθνούς Ενωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), με τους εκπροσώπους των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου έγινε αποδεκτή από τη ΔΟΕ και η «οικογένεια» των «Αθανάτων» θα βρεθεί στην Ελλάδα ύστερα από 17 χρόνια.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή