Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Πέμπτης (29/7) 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Πέμπτης (29/7) 

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών και αθλητριών και δύο σε ομαδικά αγωνίσματα θα συνεχιστούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου για τα ελληνικά χρώματα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών και αθλητριών και δύο σε ομαδικά αγωνίσματα θα συνεχιστούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου για τα ελληνικά χρώματα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται η συμμετοχή στον τελικό στη δίκωπο όπου οι Μπούρμπου – Κυρίδου θα διεκδικήσουν μία καλή θέση και, γιατί όχι, μία θέση στο βάθρο. Αύριο θα αγωνιστεί και η Άννα Κορακάκη αλλά και η εθνική ομάδα πόλο, όπως και το «δίδυμο» Τσιτσιπά – Σάκκαρη. 

Οι ελληνικές συμμετοχές θα «ανοίξουν» με την Άννα Κορακάκη (03.00, ώρα Ελλάδος). Η κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής σκοποβολής θα πάρει μέρος στις βολές ακριβείας, στο πιστόλι 25 μ. Πρόκειται για το όπλο στο οποίο, στο Ρίο, αναδείχθηκε «χρυσή» ολυμπιονίκης.  

Μισή ώρα αργότερα, οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου θα συμμετάσχουν στον τελικό στη δίκωπο. Αγωνίζονται έξι πληρώματα, και απέναντί τους θα βρουν αθλήτριες με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ηπειρωτικά πρωταθλήματα αλλά μετά τη σημερινή εμφάνισή, εάν δεν τις καταβάλλει η κούραση από την υπερπροσπάθεια, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. 

Στις 04.30, η Αννέτα Κυρίδου θα αγωνιστεί στους ημιτελικούς του σκιφ με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Ανάλογος είναι και ο στόχος του Στέφανου Ντούσκου (05.10). Οι αντίπαλοί τους είναι εμπειρότεροι αλλά οι Έλληνες κωπηλάτες βρίσκονται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. 

Οι ιστιοπλοϊκές κούρσες στην Ενοσίμα θα αρχίσουν στις 06.05 με τα 470 γυναικών. Οι Αριάδνη Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά, ύστερα από δύο ιστιοδρομίες, είναι 13ες και θα προσπαθήσουν να μη χάσουν την «επαφή» με την πρώτη δεκάδα αλλά και να μπουν μέσα σε αυτή. Δέκα λεπτά αργότερα θα ξεκινήσουν τα Λέιζερ Ράντιαλ. Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 7η. Ύστερα από μία ώρα, θα αρχίσουν και τα RSX των γυναικών με την Κατερίνα Δίβαρη να είναι 19η. Στις 08.35 θα συνεχιστούν οι ιστιοδρομίες στα Φινν όπου ο Γιάννης Μιτάκης βρίσκεται στη 10ος, στις 09.05 οι κούρσες στα ανδρικά 470 με τους Μάντη – Καγιαλή (7οι) και στις 09.20 θα πάρουν εκκίνηση τα ανδρικά RSX. Εκεί ο Βύρων Κοκκαλάνης πρέπει να φέρει καλούς τερματισμούς για να βρεθεί στην κούρσα των μεταλλίων. 

Η Ευαγγελία Ψάρρα, στην 6η ολυμπιακή της συμμετοχή, θα πάρει μέρος στους νοκ άουτ αγώνες. Θα αντιμετωπίσει (06.32) την Τσία Λιν από την Ταϊβάν. 

Οι προημιτελικοί στο διπλό μεικτό του τένις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν, στο κορτ των Τσιτσιπά – Σάκκαρη, στις 09.00.Το παιχνίδι των πρωταθλητών μας είναι το 3ο στη σειρά και θα παίξουν με την ομάδα της Αυστραλίας. Η Άσλεϊ Μπάρτι είναι Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη ενώ ο Τζον Πιρς έχει στη συλλογή του τρόπαια από διπλά σε γκραν σλαμ. 

Στις 12.20, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών. Αντίπαλός της θα είναι η διοργανώτρια Ιαπωνία, ένα συγκρότημα κατώτερης δυναμικής από το ελληνικό.   

Οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν και αύριο με το άθλημα της κολύμβησης. Η μεικτή ομαδική 4Χ100 θα διεκδικήσει (04.27) την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τελικού. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή