Ολυμπιακοί Αγώνες: Ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα

Ο κορωνοϊός χτύπησε ξανά την ελληνική αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μπορεί ο αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά να στενοχώρησε τους φιλάθλους, αλλά στο ελληνικό «κλαμπ των ολυμπιονικών» εισήλθαν πέντε νέοι αθλητές και αθλήτριές μας. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη που προκρίθηκαν στους προημιτελικούς στο διπλό μεικτό. Στις δυσάρεστες ειδήσεις στην ελληνική αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης βρέθηκε ακόμη ένα κρούσμα COVID-19 και ενδέχεται η νόσος να στερήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τη συμμετοχή στο ομαδικό. 

Η πληροφορία ότι η συνοδός της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης, κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο του Τόκιο, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μετρίασε τη χαρά για τις καλές χθεσινές εμφανίσεις των αθλητών μας. Η συνοδός μεταφέρθηκε από τους διοργανωτές σε ξενοδοχείο. 

Σε ό,τι αφορά τις αθλήτριες από την ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης ως «στενές επαφές» δεν θα μείνουν στο ολυμπιακό χωριό αλλά σε ξενοδοχείο. Καθημερινά θα υποβάλλονται σε τεστ. Σε ό,τι αφορά τη διαμονή κάθε αθλήτρια θα μένει σε ξεχωριστό δωμάτιο, το φαγητό θα σερβίρεται στο δωμάτιό τους και θα κάνουν προπόνηση μόνες τους. Ολα αυτά εάν δεν προκύψει κάποιο νέο κρούσμα στην ομάδα. Εάν κολλήσει και άλλη αθλήτρια τότε η χώρα μας δεν θα εκπροσωπηθεί στο άθλημα. 

Στο μέτωπο της πανδημίας, χθες, παρά την άνοδο των θετικών περιπτώσεων στην Ιαπωνία, μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά από τότε που μετέβησαν οι πρώτες αποστολές, δεν υπάρχει κάποιος αθλητής. Στα κρούσματα όμως υπάρχουν 16 άνθρωποι που σχετίζονται με τη διοργάνωση, ανάμεσά τους και δύο δημοσιογράφοι. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα-1
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν των Καναδών και προκρίθηκαν στους προημιτελικούς. (Φωτ. REUTERS)

Κατά τη χθεσινή ημέρα συγκλόνισε ο τραυματισμός του Στέφανου Τσιτσιπά στην αναμέτρηση με τον Γάλλο Ουγκό Ιμπέρ, στο δεύτερο σετ. Ο πρωταθλητής μας ηττήθη με 1-2 και αποκλείστηκε αλλά, ευτυχώς, λίγες ώρες αργότερα αγωνίστηκε με τη Μαρία Σάκκαρη στο διπλό. Νίκησαν τους Καναδούς Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι – Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-4 και προκρίθηκαν στους «8». 

Στην 7η θέση στην κατηγορία των 70 κ., στο τζούντο, κατετάγη η Ελισάβετ Τελτσίδου. Η τζουντόκα ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με δύο νίκες και δύο ήττες. Η 7η θέση της Τελτσίδου αποτελεί το πέμπτο «πλασάρισμα» στην ολυμπιακή οκτάδα για τα ελληνικά χρώματα. Οι άλλοι τέσσερις είναι οι Μπούρμπου – Κυρίδου και Τσιτσιπάς – Σάκκαρη. 

Εκτός ημιτελικών των 200 μ. μεικτής ατομικής έμειναν οι κολυμβητές μας. Ο Ανδρέας Βαζαίος κάλυψε την απόσταση σε 1.58.84 και κατετάγη έβδομος στην πέμπτη σειρά και 24ος στο σύνολο, ενώ ο Απόστολος Παπαστάμος με 2.00.38 τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη προκριματική σειρά και κατέλαβε την 35η θέση στο σύνολο. 

• Η ζέστη και η υγρασία δημιούργησαν προβλήματα στο άθλημα του τένις. Υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από τους αθλητές και, έτσι, οι διοργανωτές αποφάσισαν να αρχίζει νωρίτερα το αγωνιστικό πρόγραμμα. 

• Στον πίνακα των μεταλλίων, μέχρι χθες το βράδυ προηγείτο η Ιαπωνία με 13-4-5 (22 στο σύνολο) και ακολουθούν η Κίνα με 12-6-9 (27), οι ΗΠΑ με 11-11-9 (31), η ομάδα της Ρωσίας, που, λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ, αγωνίζεται ως Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, με 7-10-6 (32), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η ομάδα της Αυστραλίας με 6-1-9 (16).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή