Μετάλλια και προκρίσεις στο προσκήνιο

Μετάλλια και προκρίσεις στο προσκήνιο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη ημέρα είναι η σημερινή για την ελληνική αποστολή στο Τόκιο. Η ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος ενδέχεται να βρει την Ελλάδα με το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο, με μία καλή εμφάνιση που μπορεί να δώσει μετάλλιο, με τρεις προκρίσεις σε τελικούς, μία σε ημιτελικούς και μία νίκη που ουσιαστικά θα σημαίνει πρόκριση σε οκτάδα. 

Η Αννα Κορακάκη θα έκανε… ποδαρικό σήμερα (03.00) για τα ελληνικά χρώματα. Στις βολές ακριβείας, στο 25άρι πιστόλι, θα προσπαθούσε να θέσει τις βάσεις ώστε, σε συνδυασμό με τις αυριανές βολές ταχείας, να βρεθεί στην οκτάδα του όπλου που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο. 

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου θα άρχιζαν στις 03.30 την προσπάθεια για διάκριση. Πρόκειται για το νεαρότερο πλήρωμα στον τελικό στη δίκωπο και, εάν δεν αγχωθούν, διαθέτουν τις δυνατότητες για άνοδο στο βάθρο. Στην κωπηλασία, οι Αννέτα Κυρίδου (04.30) θα επιδίωκε την πρόκριση στον τελικό του σκιφ. Με ανάλογο στόχο θα έμπαινε στη βάρκα του και ο Στέφανος Ντούσκος (05.10). 

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει αρκετές ιστιοπλοϊκές κούρσες με ελληνικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα άρχιζαν στις 06.05 και θα συνεχίζονταν μέσα στην ημέρα. Στα 470 έχουμε τις συμμετοχές των Αριάδνης Σπανάκη – Αιμιλίας Τσουλφά, Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, στα Λέιζερ Ράντιαλ τη Βασιλεία Καραχάλιου, στα RSX τους Βύρωνα Κοκκαλάνη και Κατερίνα Δίβαρη και στα Φινν τον Γιάννη Μιτάκη. 

Στις 06.32 είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει και ο νοκ άουτ αγώνας τοξοβολίας της Ευαγγελίας Ψάρρα με την Τσία Λιν από την Ταϊβάν. 

Οι προημιτελικοί στο διπλό μεικτό του τένις έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στο κορτ των Τσιτσιπά – Σάκκαρη στις 09.00. Το παιχνίδι των πρωταθλητών μας είναι το 3ο στη σειρά. Θα παίξουν με την ομάδα της Αυστραλίας. Η Ασλεϊ Μπάρτι είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ο Τζον Πιρς έχει στη συλλογή του τρόπαια από διπλά σε γκραν σλαμ. 

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει (12.20) την Ιαπωνία, μια ομάδα κατώτερης δυναμικής. Η νίκη θα φέρει τους διεθνείς μας με το ένα… πόδι στην οκτάδα. Οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν με κολύμβηση. Η μεικτή ομαδική 4×100 θα διεκδικήσει (04.27) την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τελικού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή