Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός παγκόσμιου πρωταθλητή λόγω κορωνοϊού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός παγκόσμιου πρωταθλητή λόγω κορωνοϊού

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καραντίνα έστειλε ο κορωνοϊός τον Σαμ Κέντρικς. Είναι ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που θα μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας θετικού δείγματος.  

Κάθε πρωί, οι αθλητές, οι αθλήτριες και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες υποβάλλονται σε τεστ. Όποιος βρεθεί θετικός μπαίνει σε καραντίνα και, εάν είναι αθλητής, χάνει τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Ο Σαμ Κέντρικς έγινε ο πρώτος από τους κορυφαίους αθλητές που αποκλείστηκαν. Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ, δεν θα αγωνιστεί.  

Ο Σαμ Κέντρικς ήταν από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Στους Ολυμπιακούς του Ρίο ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου ενώ στη συλλογή του έχει δύο χρυσά από παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο ασημένια από παγκόσμια κλειστού στίβου. Κατέχει το ρεκόρ Αμερικής στο επί κοντώ με 6.06 μ. (27/7/2019).  

Στο μεταξύ, η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε ότι δύο άτομα σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, νοσηλεύονται λόγω COVID-19. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάσα Τακάγια επικαλέστηκε την προστασία προσωπικών δεδομένων και δεν διευκρίνισε εάν πρόκειται περί αθλητών, αξιωματούχων ή εργαζόμενων και εθελοντών στους Αγώνες, επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή