Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εθνική πόλο νίκησε την Ιαπωνία με 10-9

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εθνική πόλο νίκησε την Ιαπωνία με 10-9

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσκολότερος αντίπαλος απ’ ότι αναμενόταν αποδείχθηκε για την εθνική πόλο η ομάδα της Ιαπωνίας στο τουρνουά των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διεθνείς μας επικράτησαν με 10-9 και σφράγισαν την πρόκριση για τους «οκτώ».

Η “γαλανόλευκη” ομάδα πόλο ήταν η πρώτη που… βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Από τη θέση του φουνταριστού ο Κολόμβος έκανε το 1-0 για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Ινάμπα. Η ιαπωνική άμυνα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών του Θοδωρή Βλάχου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μοναδικό τέρμα του πρώτου οκταλέπτου ήρθε στον παίκτη παραπάνω.  

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Γενηδουνιάς και ο Σκουμπάκης έδωσαν προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να ισοφαρίσουν οι Ιάπωνες με δύο γκολ στην κόντρα. Η ομάδα της Ιαπωνίας με ένα γκολ του Αράι από την περιφέρεια πέρασε μπροστά για να «απαντήσει» ο Μουρίκης. Με μία λόμπα, ο Αντάτσι έφερε και την «οικοδέσποινα» στη θέση του «οδηγού» αλλά 49΄΄ πριν από την ολοκλήρωση του οκταλέπτου ο Καπότσης διαμόρφωσε το σκορ σε 5-5. Σε εκείνο το σημείο, οι διαιτητές έδωσαν αποβολή στον Παπαναστασίου που ήταν στον πάγκο και ο παίκτης έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο.  

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν καθοριστικό. Ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας Ταναμούρα και η άμυνα των Ιαπώνων δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των Ελλήνων. Ο Ινάμπα πέτυχε ακόμη ένα τέρμα αλλά ο Γενηδουνιάς και ο Καπότσης έδωσαν το προβάδισμα στην εθνική δύο λεπτά πριν ο πίνακας δείξει την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου.  

Ο Καπότσης, στο τέταρτο οκτάλεπτο, διεύρυνε τη διαφορά σε 8-6. Οι Ιάπωνες όμως με τους Αντάσι και Αράκι ισοφάρισαν. Ο Γενηδουνιάς πήρε ασίστ από τον Καπότσι και σημείωσε ένα θεαματικό γκολ αλλά οι “οικοδεσπότες” εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω και με τον Αράι έφεραν το παιχνίδι ” στο 9-9. 

Με τον πίνακα να δείχνει 47΄΄ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα κέρδισε αποβολή και ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τεχνικό τάιμ άουτ. Το γκολ του Αργυρόπουλου έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπροστά (32΄΄) και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 10-9.   

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή