Η σκυτάλη περνάει στον «βασιλιά» στίβο

Η σκυτάλη περνάει στον «βασιλιά» στίβο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… κυρίως πιάτο να σερβίρεται τα ξημερώματα για τα ελληνικά χρώματα συνεχίζονται στο Τόκιο οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σήμερα θα κάνει «πρεμιέρα» και ο «βασιλιάς» της διοργάνωσης, ο στίβος, και μάλιστα θα αγωνιστούν δύο αθλήτριές μας.   

Λίγη ώρα μετά τις 03.00, η Αννέτα Κυρίδου θα αγωνιζόταν στον μικρό τελικό του σκιφ και ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό. Ο κωπηλάτης μας στους ημιτελικούς έδειξε ότι ήταν σε άριστη κατάσταση, οπότε όλα τα αποτελέσματα ήταν ανοικτά.  

Η Αννα Κορακάκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 04.30 θα έπαιρνε μέρος στις βολές ταχείας. Ο τελικός στο σπορ πιστόλι, στον οποίο αγωνίζονται οι οκτώ πρώτες, θα αρχίσει στις 08.00. Η σκοπευτής μας στο Ρίο αναδείχθηκε χρυσή ολυμπιονίκης σε αυτό το όπλο.  

Από τις 06.05 έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν οι ιστιοπλοϊκές κούρσες. Τα Ράντιαλ θα ολοκληρωθούν με δύο ιστιοδρομίες και η Βασιλεία Καραχάλιου θα πρέπει να παραμείνει στη δεκάδα για να προκριθεί στη «Medal Race» της Κυριακής. Στα 470, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ύστερα από τη χθεσινή ένσταση και ακύρωση της κούρσας τους, θα χρειαστούν καλά πλασαρίσματα για να πετύχουν τον στόχο τους. Οι Σπανάκη – Τσουλφά είναι 17ες και θα αγωνιστούν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.   

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο από σήμερα… χτυπάει η καρδιά του στίβου. Μετά τις 06.15, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα άρχιζαν οι προκριματικοί των 100 μ. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη μετέχει σε έναν από αυτούς έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους ημιτελικούς του Σαββάτου. Αρκετές ώρες αργότερα (13.05) η Βούλα Παπαχρήστου θα πάρει μέρος στον προκριματικό του τριπλούν και θα πρέπει να πετύχει ένα άλμα πάνω από τα 14,40 μ. προκειμένου να προκριθεί απευθείας στον τελικό του αγωνίσματος. Στο γκρουπ της Ελληνίδας μετέχουν μεταξύ άλλων η Τζαμαϊκανή Σανιέκα Ρίκετς με φετινό ρεκόρ 14,98 μ., η Κουβανή Λιανταγκμίς Πόβεα (14,93 μ.), καθώς και η Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία, 14,66 μ.). Και οι δύο αθλήτριές μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο συναγωνισμός αναμένεται μεγάλος. 

Στις 13.18, ένας από τους κορυφαίους κολυμβητές μας, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, θα «πέσει» στους προκριματικούς στα 50 μ. ελεύθερο. Οι ελληνικές συμμετοχές θα κλείσουν με τα 4×100 μεικτής ομαδικής.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή