Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πήρα μέρος σε έναν μη καθαρό αγώνα» – Αιχμές για χρήση απαγορευμένων ουσιών από Αμερικανό κολυμβητή   

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πήρα μέρος σε έναν μη καθαρό αγώνα» – Αιχμές για χρήση απαγορευμένων ουσιών από Αμερικανό κολυμβητή   

Αιχμές για χρήση απαγορευμένων ουσιών άφησε ο Ράιαν Μέρφι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για χρήση απαγορευμένων ουσιών άφησε ο Ράιαν Μέρφι, ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο και ασημένιος στο Τόκιο, στα 200 μ. ύπτιο. «Αγωνίστηκα σε μία κούρσα που πιθανότατα δεν ήταν καθαρή», δήλωσε ο κολυμβητής.  

Οι αιχμές του Αμερικανού είχαν σχέση με τη νίκη του Εβγκένι Ρίλοφ, ο οποίος, μετά τα 100 μ. πρώτευσε και στα 200 μ. ύπτιο.   

«Έχω 15 σκέψεις, οι 13 από αυτές θα με βάλουν σε μπελάδες. Είναι αυτό που είναι. Προσπαθώ να μην μπλέκω σε αυτά. Είναι τεράστιο ψυχικό θέμα για εμένα, να κολυμπάω σε μία κούρσα που πιθανότατα δεν ήταν “καθαρή”», δήλωσε ο Μέρφι μετά τον αγώνα. 

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Εβγκένι Ρίλοφ, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μέρφι, απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον υπαινιγμό. Εγώ επικεντρώνομαι στο αποτέλεσμα».

Η Ρωσία τελεί υπό τιμωρία λόγω υποθέσεων ντόπινγκ. Στο Τόκιο οι αθλητές της αγωνίζονται υπό την Ολυμπιακή σημαία και με την ονομασία Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή. 

  • Η Μπέθανι Σρίβερ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό της ποδηλασίας BMX RACING, που διεξήχθη στο Ariake Urban Sports Park. Τερμάτισε σε 44.358, αφήνοντας πίσω της την «χρυσή» ολυμπιονίκη του Ρίο, Μαριάνα Παχόν (Κολομβία) και τη Μέρελ Σμούλντερς (Ολλανδία).
  • Ο Νικ Κίμαν κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον τελικό του BMX Racing, που διεξήχθη στο Ariake Urban Sports Park. Τερμάτισε σε 39.053, με τον Βρετανό Κάι Γουάιτ (ασημένιο) και τον Κολομβιανό Αλμπέρτο Ραμίρεθ (χάλκινο) να ακολουθούν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή